Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 8. 2015,
15.34

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

management podjetništvo študij Fakulteta za management advertorial

Petek, 21. 8. 2015, 15.34

2 meseca, 1 teden

Kako postati odličen in priljubljen šef

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Črta med uspešnim in neuspešnim vodjem je zelo tanka. Zbrali smo seznam lastnosti, s katerimi se vsak menedžer lahko izboljša.

Ne glede na to, v kateri panogi delate, se od šefa pričakujejo določene lastnosti, ki pridejo do izraza predvsem v kritičnih situacijah. Veščine dobrega vodje lahko spoznate v praksi, lahko se jih priučite in izboljšujete sproti.

Katere so tiste lastnosti, ki bi jih moral imeti vsak dober menedžer?

Dober motivator Vsak menedžer mora znati motivirati svoje zaposlene. To boste dosegli s spoštovanjem, tako do njihovega dela kot z upoštevanjem njihovih osebnih vrednot. Pogovarjajte se z njimi, vprašajte jih o njihovem delu, pokažite zanimanje in jim tako sporočite, kako pomembni so v vaših očeh.

Poskrbite za dobro počutje zaposlenih Zadovoljen delavec je dober delavec. To je osnova, iz katere morate izhajati, ko boste sprejemali pomembne odločitve. Če boste zaposlene razvajali z majhnimi ugodnostmi, jih boste motivirali. Spoštujte njihov prosti čas in ne vdirajte po nepotrebnem v njihovo zasebnost. Poskrbite za njihovo zdravje, tudi s preventivnimi ukrepi.

Pohvalite javno, izogibajte se kolektivnim grajam Pravilo je čisto preprosto: hvalite javno, grajajte samo tiste, ki jim je slaba kritika namenjena. Pri kolektivni graji se odgovornost za napake in slabo delo porazgubi, hkrati pa boste nemir lahko vnesli tudi med tiste, ki niso odgovorni.

Postavite jasne cilje Cilji podjetja morajo biti jasni vsakemu od zaposlenih, prav tako naloge, ki bodo omogočile doseganje cilja. Vsak zaposleni mora dobiti točna navodila, v vsakem trenutku mu mora biti jasno, kakšna je njegova funkcija v podjetju. Razdelite odgovornosti in ne pozabite: za dobro delo so vedno zaslužni vsi zaposleni, za neuspehe pa je odgovoren predvsem vodja.

Komunikacija je temelj Izpostavite učinkovit sistem komuniciranja, poudarjajte pogovore na štiri oči. Veliko poslušajte in priznajte svoje napake. Svojih želja in zahtev ne sporočajte enostransko, vprašajte za predloge in nasvete pri svojih zaposlenih.

Podjetje ni vojska Ne osredotočajte se na hierarhično komuniciranje. Stopite do vseh zaposlenih, vprašajte vse za mnenje, ne osredotočajte se samo na ožji menedžment.

Znanje je vaš najzvestejši prijatelj Vsak vodja mora biti s svojim znanjem vzor, hkrati pa ravno njegove strokovne veščine med zaposlene vlivajo zaupanje in tudi prepričanje o uspehu. Vsak uspešen menedžer mora obvladati tako teorijo prava kot menedžmenta. Spoznati se mora finance in na ekonomijo.

Kakšno znanje potrebujejo menedžerji?

Uspešen menedžer potrebuje izobrazbo, ki mu bo omogočala, da bo skozi praktična znanja spoznal vse pasti in priložnosti v poslovnem svetu. Prav zato je Fakulteta za management v Kopru odlična odločitev za vse, ki želijo postati uspešni vodje.

Magistrski študij na Fakulteti za management zagotavlja tisto znanje, ki ga iščejo vsi menedžerji.

Znanja s področja managementa, ekonomije in financ, managementa trajnostnega razvoja in prava za management potrebuje vsak menedžer bodisi pri poslovanju znotraj svojega družinskega podjetja bodisi pri upravljanju kompleksnejše korporacije.

Študij na Fakulteti za management vam bo omogočil spoznati poslovni svet v različnih okoljih, profesorji, ki imajo bogate izkušnje tudi v praksi, pa vam bodo neposredno iz trga posredovali ključne informacije tako o novih poslovnih trendih kot o vseh konkurenčnih modelih, iz katerih lahko črpate neprecenljivo znanje.

Zakaj izbrati enega od študijskih programov, ki jih ponuja Fakulteta za management?

Ne spreglejte