Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 6. 2008,
18.46

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 12. 6. 2008, 18.46

8 let, 5 mesecev

Horvat: Poslanska skupina Nove Slovenije obžaluje izstop Drobniča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Poslanska skupina (PS) Nove Slovenije (NSi) obžaluje izstop poslanca Janeza Drobniča iz poslanske skupine, je dejal vodja PS NSi Jožef Horvat.

Kot je zatrdil, so poslanci Drobničeve ideje podpirali, in spomnil, da so bili tudi edina poslanska skupina, ki ni podprla njegove razrešitve s položaja ministra. "Drobnič ni izpolnjeval obveznosti do stranke" Kot je pojasnil Horvat, Drobniča izvršilni odbor stranke ni potrdil za kandidata na državnozborskih volitvah, ker ni izpolnjeval svojih obveznosti do stranke. V NSi imajo namreč dogovor, da vsi funkcionarji, ki prejemajo redno mesečno plačo, od te prispevajo 5 odstotkov v proračun stranke, je povedal Horvat. Izvršilni odbor (IO) NSi se je po njegovih besedah odločil, da potrditev Drobniča za kandidata odloži, ker slednji teh sredstev ni prispeval.

Hrovat je poudaril, da IO stranke ni dokončno zavrnil Drobničeve kandidature. Če bi Drobnič svojo obveznost izpolnil do naslednje seje IO, bi ta kandidaturo po Horvatovem prepričanju zagotovo potrdil. Poudaril je, da v PS NSi poslanca kljub njegovemu izstopu ne bodo diskreditirali. Drobnič tudi ostaja član in podpredsednik NSi, je še dodal.

"Užival je veliko simpatij s strani stranke" Horvat je tudi izpostavil, da je Drobnič tako v času, ko je bil minister, kot tudi kasneje užival veliko simpatij s strani stranke. Ob predlogu predsednika vlade Janeza Janše za Drobničevo razrešitev se je izvršilni odbor stranke odločil, da ga podpre, je poudaril. Še pred tem pa se je po Hrovatovih besedah predsednik NSi Andrej Bajuk "veliko prizadeval", da bi ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve pripadlo njihovi stranki in Janezu Drobniču.

Na novinarsko vprašanje, ali sta nekdanji državni sekretar na ministrstvu za delo Marko Štrovs in poslanec Drobnič izstopila, ker naj bi ustanavljala novo desnosredinsko stranko, je Horvat odgovoril, da to težko komentira. Meni pa, da to tik pred volitvami ne bi bilo smiselno, saj bi morala morebitna nova stranka imeti dosti simpatizerjev.

"Lahko bi skupaj naredili še veliko dobrega" Njegov izstop Horvat obžaluje tudi zato, ker jih je zapustil tik pred jesenskimi volitvami. Kot je povedal, verjame, da bi lahko skupaj s poslancem Drobničem naredili "še veliko dobrega" za NSi in za Slovenijo. Vodja poslanske skupine NSi se je dotaknil tudi parlamentarnih volitev. Poudaril je, da se je k sestavljanju programa stranke za volitve, za katerega pričakujejo, da bo sestavni del nove koalicijske pogodbe, pridružilo več kot sto ljudi.

Ne spreglejte