SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gregor Virant ostaja minister, poslanci PS "očitno niso podlegli"

4

termometer

Državni zbor ni podprl zahteve opozicijskih SDS, SLS in NSi za razrešitev notranjega ministra Gregorja Viranta. Proti njegovi razrešitvi je glasovalo 47 poslank in poslancev, za pa 36.

Kot je dejal Virant, ga čaka še veliko dela. Ministra so podprli vsi navzoči poslanci koalicije, tudi iz PS.

Virant napoveduje tudi čiščenje birokracije Virant je po uspešno prestani interpelaciji v izjavi novinarjem poudaril, da ga čaka še veliko dela, ob čemer je izpostavil tri prioritete: preiskovanje gospodarskega kriminala in korupcije, čiščenje birokracije, plačno maso v javnem sektorju pa bodo s socialnim dialogom sproti prilagajali stanju v gospodarstvu.

Kljub drugačnim napovedim so ministra podprli vsi navzoči poslanci koalicije, vzdržala pa sta se poslanca narodnih skupnosti, Roberto Battelli in Laszlo Göncz.

Poslanci PS "očitno niso podlegli" Čeprav je vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer napovedal, da Virantove razrešitve ne bodo podprli, so se namreč v zadnjih dneh zaradi preiskave pri obrambnem ministru Romanu Jakiču pojavljala ugibanja, kako bodo ob glasovanju dejansko ravnali posamezni poslanci te stranke. Tako je poslanec Peter Vilfan med obrazložitvijo glasu napovedal, da se bo vzdržal, a na koncu so proti Virantovi razrešitvi glasovali vsi navzoči poslanci največje parlamentarne stranke.

"Ne želim komentirati notranjih problemov, ki jih ima PS. A mislim, da je v glavnem kar jasno, od kod so prihajali vplivi, ki pa jim poslanci očitno niso podlegli," se je na to odzval Virant.

Ukinjanje občin, izbrisani, dogovor s sindikati in letalske karte Poslanci so ministrovo delo pretresali v četrtek in petek, skupno skoraj 16 ur. Razpravljali so o ukinjanju občin, odškodninah izbrisanim, sporazumih s sindikati in o popustih pri nakupu letalskih vozovnic. Virant je vse očitke zavrnil kot v celoti neutemeljene, v bran mu je stopila tudi premierka Alenka Bratušek.

V tem mandatu vlade je interpelacijo uspešno že prestal tudi finančni minister Uroš Čufer. Ta teden pa je bila vložena še interpelacija zoper ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin