Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 3. 2012,
22.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Karl Erjavec Patria

Torek, 6. 3. 2012, 22.01

8 let

Erjavec: Pomembno je, da sem dokazal svojo nedolžnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Karl Erjavec je ob odločitvi višjega sodišča, ki je zavrnilo pritožbo nekdanje višje državne tožilke Branke Zobec Hrastar v zadevi Patria, ocenil, da je pomembno, da je dokazal svojo nedolžnost.

Nekdanji obrambni minister Erjavec glede odločitve višjega sodišča pravi, da je že od vsega začetka trdil, da je nedolžen. Vse skupaj zato ocenjuje kot politični konstrukt in dodaja: "Šlo je za poskus diskreditacije mene kot predsednika DeSUS."

"Pri sklenitvi posla s Patrio ni nastala premoženjska škoda" Tožilstvo je nekdanjemu ministru za obrambo Erjavcu in nekdanjemu načelniku generalštaba Slovenske vojske Albinu Gutmanu namreč očitalo nevestno delo v službi pri nakupu patrij, a ju je ljubljansko okrajno sodišče aprila lani oprostilo obtožb. Tožilka Zobec Hrastarjeva se je na sodbo pritožila, Višje sodišče v Ljubljani pa je pritožbo zavrnilo. Po ugotovitvah višjega sodišča pri sklenitvi posla s Patrio ni nastala nikakršna premoženjska škoda, obdolženca pa nista kršila nobenega predpisa, zaradi česar bi jima bilo moč očitati nevestno delo v službi.

Erjavec: Simčiču do zdaj še nihče ni dokazal, da naj bi kršil zakon Erjavec je komentiral tudi ponedeljkov izstop 25 članov postojnskega odbora DeSUS iz stranke. Ti so bili po poročanju medijev že sicer nezadovoljni z razmerami v stranki, dodatno pa naj se ne bi strinjali s podporo poslancu DeSUS Ivanu Simčiču, ki mu nekateri očitajo, da naj bi ponaredil srednješolsko spričevalo. Erjavec pravi, da ima vsak pravico, da se sam odloča, kje bo politično deloval. Pravi še, da Simčiču do zdaj še nihče ni dokazal, da naj bi kršil zakon oziroma ponaredil spričevalo. "Tudi ni nobenega postopka za odvzem dosežene izobrazbe, zato organi stranke ne bodo ukrepali," je dejal.

Ne spreglejte