Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 1. 2009,
19.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 14. 1. 2009, 19.16

8 let

Erjavec in Janković o občinskem prostorskem načrtu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Okoljski minister Karl Erjavec in ljubljanski župan Zoran Janković sta spregovorila med drugim o občinskem prostorskem načrtu in urejanju prometa v prestolnici.

Prostorski načrt je po ministrovih besedah ključen za prihodnji razvoj občine, pri čemer je z okoljskega vidika glavna težava promet.

Najpomembnejša tema srečanja je bila priprava občinskega prostorskega načrta, ki je v fazi priprave in je zelo pomemben za nadaljnji razvoj Ljubljane na področju prostora, gospodarskih dejavnosti in okolja, je po sestanku, na katerem so sodelovali tudi strokovnjaki ministrstva in občine, poudaril Erjavec.

Regijski center za ravnanje z odpadki

Dogovorili so se, da bo ministrstvo do 25. januarja zagotovilo sodelovanje predstavnikov ministrstev za kmetijstvo, zdravje in kulturo pri pripravi načrta. Ministrstvo naj bi se do takrat tudi opredelilo do predlogov sklepov, ki jih je posredovala občina, govorijo pa o sodelovanju obeh strani pri sprejemanju ukrepov, uredb in zakonov z različnih področij.

Minister je županu tudi obljubil, da bo do konca januarja podpisal soglasje za pridobitev sredstev kohezijskega sklada za različne projekte v Ljubljani, med njimi za 140 milijonov evrov za postavitev regijskega centra za ravnanje z odpadki, je povedal Janković.

"Ljubljana je prometna katastrofa"

Glavni okoljski problem prestolnice je po njunih besedah promet. Ker glede na trenutne trende povečevanja emisij ogljikovega dioksida cilji, ki jih postavlja podnebno-energetski sveženj, ne bi bili doseženi, sta se sogovornika dogovorila, da bo občina ministrstvu predstavila prometno politiko.

"Ljubljana je prometna katastrofa. To ni nič novega," je dejal Janković in dodal, da je v načrtu ureditev sistema "parkiraj in se pelji" (P+R) na vsakem izstopu z obvoznice, tri glavne vpadnice bodo razširili v šestpasovnice, kjer bosta 5. in 6. pas namenjena samo javnemu prometu ter tudi podlaga za primestno železnico. Ljubljana namerava poleg tega v štirih letih zamenjati mestne avtobuse z ekološko primernejšimi, za kar bo namenila 70 milijonov evrov.

Postopki odstranjevanja črnih gradenj tečejo naprej

O morebitni uvedbi takse za vstop z avtomobilom v mesto bodo razmišljali potem, ko bo vzpostavljen sistem P+R in bo urejena hitrost javnega prometa, kar je glavna pritožba uporabnikov, je dejal župan.

Postopki odstranjevanja črnih gradenj, med drugim v Črnučah, tečejo naprej, z njimi pa začenjajo tudi na Rakovi Jelši, je povedal Janković. Sanacijo nelegalnih odlagališč odpadkov izvajajo, vendar ne v pravem obsegu, pravi in dodaja, da je minister obljubil, da bo pripravil ustrezno uredbo za sprejem na vladi.

Ne spreglejte