Petek,
5. 2. 2021,
17.21

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

4

Natisni članek

policija noad Radovljica eksplozija

Petek, 5. 2. 2021, 17.21

3 leta, 2 meseca

V eksploziji v mizarski delavnici umrli trije ljudje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

4

Eksplozija v Radovljici | V eksploziji v mizarski delavnici na Lancovem so umrli trije ljudje. | Foto PU Kranj

V eksploziji v mizarski delavnici na Lancovem so umrli trije ljudje.

Foto: PU Kranj

Na Lancovem v bližini Radovljice je danes popoldne prišlo do eksplozije v nedelujoči mizarski delavnici. Med eksplozijo so bili v objektu trije ljudje, ki so zaradi hudih poškodb umrli na kraju dogodka. V delavnici je eksplodiralo v okolici peči na trda goriva, vzrok za eksplozijo pa še ni znan. Žrtve naj bi bili 40-letni oče, njegov 20-letni sin in 40-letni sosed, so poročali na Planetu.

Kot je na kraju dogodka povedal poveljnik Gasilske zveze Radovljica Janez Koselj, so gasilci ob 15.27 prejeli poziv, da je prišlo do eksplozije v bližini trgovine na Lancovem. Aktivirane so bile tri gasilske enote, in sicer Lancovo, Radovljica ter Podnart. Skupaj je v intervenciji sodelovalo 28 gasilcev s sedmimi vozili, poroča STA.

slovenska policija
Novice Maribor: v dveh lokalih kršili ukrepe za zajezitev virusa

Vse tri osebe umrle na kraju dogodka

"Ob prihodu na kraj smo takoj zavarovali območje in izvedli hiter pregled objekta zaradi morebitne dodatne nevarnosti, v nadaljevanju pa nudili pomoč nujni medicinski pomoči ter policiji pri zavarovanju kraja," je povedal Koselj. Poleg tega so gasilci v objektu, na katerem po eksploziji ni prišlo do požara, tudi izklopili elektriko in zaprli vodo.

Koselj je pojasnil, da je do eksplozije prišlo v objektu, v katerem je bila mizarska delavnica. "Ta zdaj ni delovala, ampak vseeno so objekt očitno ogrevali in tudi nekaj sanirali," je povedal. V času eksplozije so bile v objektu tri odrasle osebe. Vse tri so bile tako hudo poškodovane, da so umrle na kraju dogodka. Po poročanju Planeta naj bi šlo za 40-letnega očeta, 20-letnega sina in 40-letnega soseda.

slovenska policija
Novice Zaradi tatvin v Škofji Loki priprli dva Ljubljančana

Eksplodiralo v okolici peči na trda goriva

Kriminalisti so že opravili prvi del ogleda kraja dogodka. Okoliščine kažejo, da je eksplodiralo v okolici peči na trda goriva. Vzrok za eksplozijo še ni znan, kriminalisti pa so ogled kraja, ki ga je prevzela preiskovalna sodnica, prisoten pa je bil tudi državni tožilec, danes prekinili in ga bodo nadaljevali v soboto, je sporočil predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos.

V eksploziji je nastala večja materialna škoda. Poleg peči je bili poškodovani še del sten in okna. Okoliški objekti niso bili ogroženi, je pa bila v času intervencije na tem delu zaprta cesta med Lipnico in Lancovim.