Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 5. 2008,
11.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 5. 2008, 11.49

8 let, 5 mesecev

DZ sprejel predlog za razpis referenduma o pokrajinah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Ob obstrukciji vseh opozicijskih poslanskih skupin je bil v državnem zboru sprejet predlog za razpis posvetovalnega referenduma o pokrajinah, ki bo potekal 22. junija.

Predlog je podprlo 44 poslank in poslancev, dva pa sta bila proti. Proti sta glasovala Stanislav Brenčič (SLS) in Vili Rezman (DeSUS), medtem ko se je Franc Žnidaršič (DeSUS) glasovanja vzdržal. Poslanci DeSUS niso mogli poenotiti stališč Žnidaršič je po 45-minutni prekinitvi seje pojasnil, da tudi daljše posvetovanje ni pomagalo, da bi poenotili stališča, morda tudi zato, ker niso mogli vzpostaviti stika s predsednikom stranke, da bi se posvetovali tudi z njim. "Tako ostaja napovedana možnost, da vsak glasuje po svoji vesti," je dodal.

Opozicija pri odločanju o takšnem referendumu ne želi sodelovati V poslanskih skupinah LDS, Zares, SD in Lipa pa so se pred glasovanjem v napovedi obstrukcije pridružili SNS, ki je že v razpravi napovedala, da pri glasovanju ne bo sodelovala. Pri odločanju o takšnem referendumu namreč niso želeli sodelovati, zgolj nasprotovanje pa po njihovem ni dovolj. Kot so opozarjali, bodo tisti, ki bodo obsedeli v dvorani, tudi če bodo proti, pripomogli k temu, da referendum bo.

Predsednik DZ France Cukjati je napovedal, da bo moral sedaj odbor za lokalno samoupravo in regionalni razvoj pripraviti odlok o razpisu referenduma (ta določa samo referendumsko vprašanje), DZ pa naj bi o njem odločal po končanih glasovanjih v torek.

Predsednik odbora Franc Jazbec (SDS) pa je pojasnil, da bo seja odbora sklicana v torek zjutraj, in sicer naj bi sledila po končanem torkovem delu zasedanja DZ.

Ne spreglejte