Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 11. 2013,
18.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 20. 11. 2013, 18.50

7 let, 12 mesecev

Danes v Danes: Koliko so v resnici vredni traktorji slovenskih kmetov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V informativni oddaji Danes o bogatih kmetih, o revni občini, ki jo bo nepremičninski davek spravil na kant, o interpelaciji pa tudi o socialni trgovini.

Med kmeti in predsednico vlade se je dokončno zalomilo. Sprva je bil kamen spotike le nepremičninski davek, kmetom pa je nato zavrelo še zaradi za njih žaljive izjave Alenke Bratušek o bogatih kmetih. Premierka je v ponedeljek dejala, da imajo tisti kmetje, ki so najbolj glasni, torej tisti, ki so prišli s traktorji protestirat, traktorje, vredne med 150 in 200 tisoč evri, zato bodo nepremičninski davek zmogli plačati. Kmetje so danes te trditve ovrgli, saj se je izkazalo, da so vsi štirje traktorji skupaj vredni okrog 50.000 EUR. Nepremičninski davek bo še posebej velika nesreča za revno občino Rogašovci, saj jo bo dobesedno spravil na kant. Zbirali ga bodo za državni proračun, ta pa jim ne bo vrnil niti centa. Država bo vsem občinam razen Rogaševcev vračala del davka v višini nekdanjega nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, ki pa ga v Rogašovcih zaradi povsem obubožanih občanov niso pobirali.

Prav v Prekmurju so bili med prvimi pri nas, ki so občutili, kaj pomeni zadolževanje prek svojih zmožnosti. Ljudje s podeželja so se zadolžili pri avstrijskih bankah po oderuških obrestnih merah, ker zaradi svoje nelikvidnosti doma niso dobili posojila po znosni ceni. In ostali brez vsega, brez doma.

Po dolgem času dobra novica prihaja iz Maribora. Tam je svoja vrata danes odprla prva socialna trgovina SOTRA, v kateri osnovne življenjske dobrine ponujajo po občutno nižjih cenah. A v Sotri lahko nakupujete le, če vaš mesečni dohodek ne presega 450 evrov. Že v prvih urah je bila v trgovini velika gneča.

V oddaji Danes pa tudi o povodih današnje interpelacije finančnega ministra Uroša Čuferja, o vrhu slovenskega gospodarstva in o škofjeloški obvoznici.

Ne spreglejte