Ponedeljek,
26. 4. 2021,
16.58

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

15

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša Bruselj non-paper Josep Borrell

Ponedeljek, 26. 4. 2021, 16.58

3 leta

Borrell: Non-paper ni nobena tema

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

15

Josep Borrell | Visoki zunanjepolitični predstavnik unije Josep Borrell je v Bruslju opozoril na nadaljnjo in nedvoumno podporo EU ozemeljski celovitosti in suverenosti BiH ter tudi drugih držav na Zahodnem Balkanu. | Foto Reuters

Visoki zunanjepolitični predstavnik unije Josep Borrell je v Bruslju opozoril na nadaljnjo in nedvoumno podporo EU ozemeljski celovitosti in suverenosti BiH ter tudi drugih držav na Zahodnem Balkanu.

Foto: Reuters

EU nedvoumno podpira ozemeljsko celovitost in suverenost BiH ter drugih držav na Zahodnem Balkanu, je danes v Bruslju poudaril visoki zunanjepolitični predstavnik unije Josep Borrell v povezavi z domnevnim neuradnim dokumentom o spreminjanju meja v regiji. Omenjenega non-paperja ni videl, to po njegovih besedah ni nobena tema.

"Tega domnevnega dokumenta nisem prejel. Pravite, da je fantomski. Morda pa je fantom. Nisem ga videl. Sem pa slišal zanj," je Josep Borrell odgovoril na vprašanji, ali ta dokument po njegovem vedenju obstaja in, če obstaja, kdo ga je napisal. "To ni nobena tema," je še poudaril.

Anže Logar
Novice Minister Logar: Oba predsednika sta zanikala obstoj dokumenta. Temu nimam kaj dodati.

"Želim pa to priložnost izkoristiti za to, da opozorim na nadaljnjo in nedvoumno podporo EU ozemeljski celovitosti in suverenosti BiH ter tudi drugih držav na Zahodnem Balkanu," je poudaril Borrell. Ob tem je pozval k osredotočenju na prizadevanja za pridružitev vse BiH uniji.

To jasno sporočilo bo predal tudi predsedstvu BiH, je še povedal Borrell po srečanju s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Milan Kučan
Novice Mustafa Cerić v odprtem pismu Kučanu: Tudi ti, prijatelj?

Tudi Vučić je dejal, da non-paperja ni videl, da mu ga ni nihče predstavil in da ni o tem z nikomer govoril. Na vprašanje, ali je o teh idejah govoril s slovenskim premierjem Janezom Janšo, je odgovoril, da z Janšo že dolgo ni govoril in da sta nazadnje govorila o pandemiji.

"V nasprotju s številnimi drugimi sem vedno odprt za vse razprave," je še dejal Vučić in obenem poudaril, da so v Srbiji osredotočeni na gospodarstvo in pot v EU. Ob tem je poudaril, da podpirajo integriteto BiH in Republike Srbske znotraj BiH.

Zastava BiH
Novice Protestirali pred slovenskim veleposlaništvom v Sarajevu