SiolNET. Novice Slovenija
4,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Beovićeva: Kot razumem, nisem več vodja skupine za boj proti koronavirusu

4,21

termometer

Bojana Beović
Bojana Beović pričakuje, da bo ostala aktivna na področju obvladovanja epidemije kot strokovnjakinja za področje infektologije. Foto: STA

V zadnjih dveh tednih je minister za zdravje Tomaž Gantar večkrat omenil, da si želi spremeniti sestavo strokovne skupine. Kot je v pogovoru za Večer dejala novoizvoljena predsednica zdravniške zbornice in vodja strokovno skupine Bojana Beović izjave Gantarja razume tako, da ni več vodja strokovne skupine, vendar uradne informacije o tem nima.

Gantar je o preoblikovanju strokovne svetovalne skupine začel govoriti po tem, ko je iz nje izstopil epidemiolog Nacionalnega inštituta za javnost zdravje (NIJZ) Mario Fafangel, ideja pa se je okrepila po sprejetju sproščanja ukrepov.

Minister za zdravje je izpostavil razmislek, kako naprej s sodelovanjem s strokovno skupino. Včeraj je na vprašanje o preoblikovanju svetovalne skupine dejal, da je treba po njegovem mnenju bistveno večjo težo pri pripravi in sprejemanju ukrepov dati epidemiologom, v skupino pa bi želel vključiti tudi psihologa, sociologa in strokovnjaka s področja komunikacije.

Dodal je, da pripravljajo dodatno ekipo, ki bi ugotavljala, kje in kako bi lahko bili bolj učinkoviti.

koronavirus, koronavirus splošno Novice Projekcija: do novega leta bo umrlo še 750 ljudi

Beovićeva z Gantarjem še ni govorila o spremembah

Tomža Gantar je večkrat dejal, da si želi spremeniti sestavo strokovne skupine za covid-19. Tomža Gantar je večkrat dejal, da si želi spremeniti sestavo strokovne skupine za covid-19. Foto: STA Kot je danes v pogovoru za Večer dejala vodja svetovalne skupine Bojana Beović, izjave Gantarja razume, da ni več vodja skupine.

"Strokovna svetovalna skupina po mnenju ministra Gantarja ne deluje več v tej funkciji. Minister ima namen imenovati novo skupino, zato vam s stališča te skupine ne morem nič povedati," je dejala Beovićeva.

Medtem STA poroča, da Beovićeva in Gantar o reformiranju skupine še nista uspela govoriti. Beovćeva pričakuje, da bo ostala aktivna na področju obvladovanja epidemije kot strokovnjakinja za področje infektologije.

Na vprašanje, ali namerava v prihodnje voditi tako zbornico kot svetovalno skupino za covid-19, pa je odgovorila, da je Gantarja razumela, kot da želi reformirati skupino in jo voditi na drugačen način.

Ministrstvo za zdravje: Strokovna skupina ostaja v enaki sestavi kot sedaj

Na ministrstvu so pojasnili, da skupina ni preoblikovana in ostaja v enaki sestavi kot sedaj, poroča STA.

Postala predsednica Zdravniške zbornice

Boovićevo so sicer včeraj člani zdravniške zbornice izbrali za predsednico. Kot je dejala za STA, bo še nekaj časa trajalo do začetka mandata na čelu zbornice, dotlej pa pričakuje, da bo potreba po njenem strokovnem svetovanju na področju epidemije počasi izzvenela.

Beovićeva je v drugem krogu volitev prejela 3154 glasov, njena protikandidatka Tanja Petkovič pa 2706. 

Bojana Beović Novice Bojana Beović je nova predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Cepljenje Novice Proti bolezni covid-19 se namerava cepiti skoraj polovica prebivalcev Tatjana Lejko Zupanc Novice V torek spet več kot dva tisoč novih okužb #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin