Četrtek,
25. 11. 2021,
14.30

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

48

Natisni članek

televizija Valentin Areh RTV Slovenija

Četrtek, 25. 11. 2021, 14.30

2 leti, 5 mesecev

Areh: TV Slovenija je v resni krizi, del zaposlenih pa hoče, da se nič ne spremeni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

48

"Informativni program TV Slovenija se nahaja v resni krizi. Večini oddaj že leta pada gledanost, samo Dnevnik in Odmevi so od leta 2003 izgubili kar 250 tisoč ali polovico nekoč zvestih gledalcev. Zato smo se odločili za spremembe programa in se zgledujemo po oddajah najuspešnejših javnih televizij, kot so BBC, ZDF in ORF," je v odzivu na novinarsko konferenco dela novinarjev TV Slovenije o spremembah programsko-produkcijskega načrta zapisal Valentin Areh, v. d. direktorja Televizije Slovenija.

RTV
Novice Valentin Areh podpisnikom javnega pisma: Žal mi je, da sem vas spravil v zadrego

"Žal nam je, da del zaposlenih na TV Slovenija nasprotuje vsem predlaganim spremembam, in na zadnjem sestanku so celo postavili zahtevo, da se kljub drastičnemu padanju gledanosti ne sme nič spremeniti. Torej na eni strani množično izgubljamo gledalce, na drugi strani nas pozivajo, naj ne ukrepamo. Mi se s tem ne strinjamo in menimo, da smo dolžni upoštevati predvsem želje in interese gledalcev, ki kot davkoplačevalci financirajo naš program," je še zapisal Areh.

Miha Pogačnik
Novice Pogačnik: Ustavno sodišče je v spopadu s koronavirusom prevzelo tragično vlogo

Bergant: Gre za nepremišljen in neusklajen načrt

Danes je pred stavbo Televizije Slovenija potekala novinarska konferenca dela kolektiva zaposlenih v informativnem programu TV Slovenija, ki nasprotujejo predlogu programsko-produkcijskega načrta (PPN) za prihodnje leto. "Ne gre za posameznike, ne gre za politiko, v bistvu ne gre za problem v komunikaciji. Gre za nepremišljen in neusklajen načrt," je dejal voditelj oddaje Odmevi Igor E. Bergant.

"Naše sporočilo je preprosto: krčenje vsebin informativnega programa in njihov premik na drugi program po našem mnenju slabita vlogo in poslanstvo javne RTV, naš program, našo novinarsko ekipo pa pomika na obrobje relevantnosti v slovenski družbi. Ne znam si predstavljati super volilnega leta na drugem sporedu naše televizije, volilnega večera, Utripa, Zrcala tedna na drugem sporedu televizije. Naši gledalci so navajeni, da te vsebine spremljajo na prvem sporedu. To so oddaje z visoko gledanostjo," pa je povedala v. d. odgovornega urednika informativnega programa Manica Janežič Ambrožič.

Matjaž Jereb
Novice Jereb: Brez tega bi umrli vsi pacienti na intenzivni negi #video
O predlogu PPN 2022 bo v ponedeljek razpravljal in odločal programski svet RTV Slovenija. Predlog tega temeljnega dokumenta javnega zavoda bo potrjen, če bo zanj glasovalo najmanj 15 programskih svetnikov, poroča spletni portal RTV Slovenija. Finančni načrt RTV pa mora ob tem potrditi nadzorni svet zavoda, česar pa nadzorniki v zadnjih letih niso storili.
Frans Timmermans
Novice Iz vrst evropskih socialistov pohvala na račun slovenske vlade

Pfizer cepivo
Novice Evropska agencija priporočila cepljenje otrok proti covid-19 #video