SiolNET. Novice Slovenija
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ankaran želi postati poskusna občina brez plastičnih vrečk

0,08

termometer

plastični odpadki |  | Foto:

Občina Ankaran ministrstvu za okolje in prostor predlaga sodelovanje, po katerem bi postala poskusna občina povsem brez plastičnih vrečk.

Občina Ankaran je nastala zaradi želje prebivalcev po sodelovanju pri skladnem razvoju, varovanju naravne pestrosti in zmanjšanju načrtov po urbanizaciji. Poleg tega podpirajo cilj ministrstva ter nevladnih organizacij, okoljskih strokovnjakov in vse več prebivalcev, da Slovenija v celoti ukine uporabo plastičnih vrečk.

plastične vrečke, trgovina Novice Se bodo naši trgovci odpovedali plastičnim vrečkam za sadje in zelenjavo?

Zaradi lege vzdolž morske obale so v Ankaranu posebej naklonjeni opustitvi plastičnih vrečk ter omejevanju te vrste embalaže zaradi negativnih vplivov nerazgradljive plastike na morje in burje, ki lahko te odpadke odnese v morje, so na občini v sporočilu za javnost navedli razloge za svojo pobudo.

biorazgradljive vrečke Trendi Bodo plastične vrečke izginile z ljubljanskih tržnic?

"Ankarančani vidijo priložnost svoje občine in države v dolgoročno vzdržnem razvoju, ki spoštuje naravne danosti. V ospredje ga postavljajo tudi državne razvojne strategije ter usmeritve EU. Enotna podpora občinskih svetnikov Krajinskemu parku Debeli rtič, podpisane zaveze občanov za varovanje njegovih vrednot ter glasovanje za izbor idejnih rešitev za občinske simbole kažejo veliko željo Ankarančanov in širše javnosti, da se Ankaranski polotok po desetletjih zanemarjanja začenja razumno urejati tudi ob spoštovanju tu živečih ljudi in narave. Dobro bi bilo, da država temu prisluhne," so ob tem povzeli besede župana Gregorja Strmčnika.

Plastična vrečka vrečke Novice Nasilje nad prodajalkami zaradi ukinitve brezplačnih plastičnih vrečk v Avstraliji Mrtev kit Novice Kit na Tajskem poginil z 80 plastičnimi vrečkami v želodcu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 104
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin