David Kos

Torek,
30. 9. 2014,
13.20

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bojan Šrot Celje

Torek, 30. 9. 2014, 13.20

5 let, 6 mesecev

Ali bo Bojan Šrot še petič zapored vodil celjsko mestno občino?

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Aktualni celjski župan Bojan Šrot se že petič poteguje za županski mandat. Do zdaj mu je vsakokrat uspelo. Bo z že uresničenimi projekti Celjane prepričal tudi tokrat?

Kandidat Slovenske ljudske stranke Bojan Šrot med prioritetne projekte v prihodnjem štiriletnem županskem obdobju uvršča implementacijo že sprejete strategije razvoja gospodarstva v občini, katere glavni cilj je spodbujanje novih delovnih mest. Ob tem si bo v prvi vrsti prizadeval, da se več pristojnosti pri spodbujanju gospodarstva prenese na občinsko raven. Z ustanovitvijo univerze Savinjske regije bo mladim zagotovil ustrezen prostor za življenje in razvoj. Večjih infrastrukturnih projektov ne načrtuje, razen izgradnje telovadnice pri I. Osnovni šoli Celje.

Obnovi mestnega jedra sledijo vsebinski poudarki Že začeto obnovo mestnega jedra bo nadgradil s poudarkom na vsebini, kjer bo več časa namenjeno javnim prireditvam. V staro mestno jedro želi privabiti več družin, tudi s postavitvijo pokritega otroškega igrišča.

Prometno infrastrukturo želi izboljšati z dograditvijo severne vezne ceste in vzpostavitvijo krožne poti za mestni avtobusni promet. Hkrati bo več pozornosti namenil gradnji novih kolesarskih stez, kar bo Celje med drugim uvrstilo na seznam turistično bolj zanimivih destinacij.

Ocenjuje, da je javnofinančno stanje celjske občine stabilno, zato investicijska sredstva zagotavljajo iz občinskega proračuna. "Skušali pa jih bomo (tako kot vedno) pridobiti tudi iz evropskih strukturnih skladov," pravi Šrot.

Večjih težav mesto po mnenju Šrota nima Na vprašanje, kje vidi največje težave občine, Šrotovega odgovora nismo dobili. Tudi glede poplavne varnosti reke Savinje se Šrot zgolj pohvali s 45 milijonov evrov vrednimi uresničenimi protipoplavnimi ukrepi, ki so po njegovih trditvah poplavno varnost Celjanov bistveno izboljšali.

Sanacija s težkimi kovinami onesnaženega območja stare Cinkarne se po Šrotovih besedah uspešno nadaljuje, dela pa bodo končana do konca letošnjega novembra. "Izbrani izvajalec bo izkopal onesnaženi material, območje pa bomo ponovno urbanizirali, da bo prijetno za bivanje, delo in življenje na splošno. Želimo si sosesko z veliko zelenimi površinami," poudarja 54-letni odvetnik.

Volivce bo skušal prepričati z rezultati 16-letnega dela Med svoje prednosti pred preostalimi županskimi kandidati Šrot izpostavlja rezultate 16-letnega dela. "Uspelo nam je zgraditi čisto mesto s sodobno infrastrukturo (štadion, dvorana, knjižnica, šole in vrtci, čistilna naprava, center za ravnanje z odpadki, fakultete …), mesto z večjo protipoplavno zaščito in obnovljenimi kulturnozgodovinskimi objekti (Stari grad Celje, Knežji dvorec, mestno jedro …), mesto z izgrajeno turistično infrastrukturo (hotel Celjska koča z bobkartom in Pustolovskim parkom, Šmartinsko jezero s pešpotmi, …), z mestno blagajno in z novimi cestnimi povezavami," našteje Šrot.

K temu je po njegovem mnenju pripomogla odlična in izkušena ekipa Slovenske ljudske stranke, ki jo sestavljajo ljudje vseh generacij. Ti so se, tako pravi Šrot, že do zdaj izkazali z delom za skupno dobro ter pokazali poštenost, razumnost in strpnost.

Prav tako kot svojo veliko prednost izpostavlja realen program dela za prihodnji mandat, ki so ga naredili na podlagi potreb in želja občanov. Če bo ponovno izvoljen, bo še naprej nepoklicni župan.