Ponedeljek,
15. 4. 2024,
22.03

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
nepremičnine Maribor S.Nepremičnine

Natisni članek

Ponedeljek, 15. 4. 2024, 22.03

3 mesece, 1 teden

Se izplača preseliti? Stanovanja v Mariboru že za 1.500 evrov na kvadratni meter.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
DUTB Vzorčno stanovanje | Čeprav je v dveh letih število prodanih nepremičnin v Mariboru upadlo za skoraj polovico, so cene v zadnjih treh mesecih lanskega leta v povprečju zrasle za 4,1 odstotka. (Fotografija je simbolična.)

Čeprav je v dveh letih število prodanih nepremičnin v Mariboru upadlo za skoraj polovico, so cene v zadnjih treh mesecih lanskega leta v povprečju zrasle za 4,1 odstotka. (Fotografija je simbolična.)

V drugem največjem slovenskem mestu so kupci v zadnjih treh mesecih lanskega leta v povprečju za nakup stanovanja odšteli 2.145 evrov na kvadratni meter, kar je dva tisoč evrov manj kot v prestolnici.

Tudi v Mariboru kljub padcu prometa cene nepremičnin še vedno naraščajo. Čeprav je v dveh letih število prodanih nepremičnin upadlo za skoraj polovico, so cene v zadnjih treh mesecih lanskega leta v povprečju zrasle za 4,1 odstotka. Lastnika so v tem obdobju zamenjale 203 nepremičnine, kupci so v povprečju odšteli 2.145 evrov za kvadratni meter.

Kot razkriva pregled zadnjih desetih poslov z nepremičninami, lahko v Mariboru kupite 90 kvadratnih metrov veliko stanovanje v bloku iz leta 1983 za manj kot dva tisoč evrov za kvadratni meter. Lastnika pa je februarja letos zamenjalo tudi 52,2 kvadratnega metra veliko stanovanje, kupec je zanj odštel le 79 tisoč evrov oziroma 1.513 evrov za kvadratni meter.

Bi kupili stanovanje v Mariboru? Preverite, kaj je naprodaj!
Bi kupili hišo v Mariboru? Preverite, kaj je naprodaj!
Vesna Levstek, Nepremičnine Plus.
Novice Najtežje je v Ljubljani najti družinska stanovanja, torej tri- ali štirisobna #intervju
Zoran Đukić, Stoja nepremičnine.
Novice Ali je to realno? Novogradnje v Ljubljani po štiri tisoč evrov za kvadratni meter. #intervju