Petek,
12. 7. 2024,
16.06

Osveženo pred

3 dni, 18 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Makro 5 gradnje javno naročilo Luka Koper

Petek, 12. 7. 2024, 16.06

3 dni, 18 ur

Luka Koper za gradnjo objekta potniškega terminala izbrala Makro 5 gradnje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,38
Luka Koper | Najugodnejšo ponudbo – 3,18 milijona evrov brez davka oziroma 3,88 milijona evrov z DDV – je oddalo podjetje Finali, a je ta vseeno presegala zagotovljena sredstva, ki so znašala malenkost več kot tri milijone evrov brez davka. | Foto Shutterstock

Najugodnejšo ponudbo – 3,18 milijona evrov brez davka oziroma 3,88 milijona evrov z DDV – je oddalo podjetje Finali, a je ta vseeno presegala zagotovljena sredstva, ki so znašala malenkost več kot tri milijone evrov brez davka.

Foto: Shutterstock

Luka Koper je na ponovljenem javnem naročilu vendarle izbrala izvajalca za gradnjo objekta potniškega terminala. Edini od petih ponudnikov, ki bo dela izvedel v okviru razpoložljivih sredstev, je koprsko podjetje Makro 5 gradnje. Njegova končna ponudba je vredna 2,99 milijona evrov brez davka oziroma skoraj 3,65 milijona evrov z DDV.

Luka Koper je prvo javno naročilo za ureditev pokritega potniškega terminala – ta bo dvignil raven storitve za številne goste, ki vsako leto na ladjah za križarjenje in drugih turističnih ladjah obiščejo Koper – objavila marca, a med štirimi prejetimi ponudbami niti ena ni bila dopustna. Vse so namreč presegale zagotovljena sredstva.

Maja je nato upravljavec edinega slovenskega pristanišča objavil novo naročilo. Tokrat je prejel pet ponudb, ki so jih oddali ljubljansko podjetje VG5 ter koprski gradbinci Grafist, Finali, Makro 5 gradnje in Adriaing.

Najcenejša ponudba

Najugodnejšo ponudbo – 3,18 milijona evrov brez davka oziroma 3,88 milijona evrov z DDV – je oddalo podjetje Finali, a je ta vseeno presegala zagotovljena sredstva, ki so znašala malenkost več kot tri milijone evrov brez davka.

Po izvedenih pogajanjih je ceno najbolj znižala družba Makro 5 gradnje in na koncu ponudila izvedbo del za 2,99 milijona evrov oziroma skoraj 3,65 milijona evrov z DDV, je razvidno iz objave na portalu javnih naročil.

Zgradba že prihodnje leto?

Cilj Luke je, da bi turiste z ladij že prihodnje leto pričakal nov in pokrit potniški terminal. S tem bi obeležili tudi 20 let od prihoda prve potniške ladje v Koper.

V Luki Koper sicer letos pričakujejo prihod več kot 125 tisoč turistov na turističnih ladjah, poleg tega pa še več kot 61 tisoč članov posadke. Če bo cilj uresničen, bo to nov rekord.

Luka Koper
Novice Luka Koper za izplačilo dividend namenja 28 milijonov evrov
Ladja Astrid Maersk
Novice V Koper priplula prva ladja, ki pluje na zeleni metanol #foto #video
Luka Koper
Novice Ladja Borkum priplula v Koper