Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 8. 2014,
18.42

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Adria Mobil

Petek, 29. 8. 2014, 18.42

7 let, 2 meseca

Lastništvo Adrie Mobil znova na ACH

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Družbeniki Proteja so danes na skupščini med drugim sklenili, da se lastništvo Adrie Mobil z družbe Protej znova prenese na ACH in se zastavi v korist upnikov.

Tako predvideva osnutek okvirnih pogojev finančnega prestrukturiranja ACH in Proteja, so sporočili iz Proteja.

Večinski, 65,7-odstotni delež v družbi Adria Mobil so iz ACH na Protej prenesli po decembrskih skupščinah Proteja, ACH in Adrie Mobil ter sklepih o izplačilu dividend.

Spremembe tudi v nadzornem svetu Generalna direktorica Adrie Mobil in ena družbenic Proteja, prek katerega nekdanji in zdajšnji menedžerji obvladujejo ACH, Sonja Gole, je v začetku junija – ko so vodenje ACH po več tednih preigravanj med njo in Vero Mihatovič zaupali Rastu Oderlapu – napovedala, da bo skupščina Proteja o vrnitvi lastništva v Adrii Mobil na ACH odločala že 18. junija, a so takrat družbeniki sklenili, da bodo o tem odločali po pridobitvi pravnega mnenja.

Skupščina Proteja je danes tudi sklenila, da bosta v nadzornem svetu namesto Vere Mihatovič in Mire Šetina, obema mandat poteče 2. oktobra, od 3. oktobra s petletnim mandatom sedela Janko Šemrov in Miro Šetina.

Mnenje revizorja šele po sklenitvi sporazuma o finančnem prestrukturiranju Skupščina se je seznanila z računovodskimi izkazi Proteja za poslovno leto 2013 in pismom revizijske družbe Ernst&Young s 25. julija, iz katerega izhaja, da bo revizor podal mnenje šele po sklenitvi sporazuma o finančnem prestrukturiranju družb ACH in Protej.

Skupščina je tudi ugotovila, da zaradi odsotnosti revizorjevega mnenja nadzorni svet družbe še ni odločal o potrditvi letnega poročila, zato skupščina ne more odločati o uporabi bilančnega dobička ter o razrešnici poslovodstvu in nadzornemu svetu družbe.

ACH je od 20. marca v postopku preventivnega prestrukturiranja in mora s finančnimi upniki skleniti sporazum o finančnem prestrukturiranju. Sodišče je julija rok za predložitev sporazuma podaljšalo za tri mesece, tako da ga mora družba predložiti do 20. novembra.

Ne spreglejte