Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 10. 2017,
20.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Vladimira Fink Pavlin Zlata Zavašnik posel uspešne ženske

Torek, 3. 10. 2017, 20.22

6 let, 6 mesecev

"Ko si s srcem pri stvari, več časa preživiš v službi kot doma" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Življenje je čudovit izziv, samo priložnost mu je treba dati. To misel zagotovo potrjujeta zlatarka s prstanom, ki naj bi lastnici prinesel bogastvo, in modna oblikovalka, ki se je kljub propadu velikih tekstilnih podjetij v poslu uspešno obdržala kar 23 let.

Novinarka: Anja Ciglarič/Video: Planet TV


Ste že slišali za prstan, ki naj bi vsakemu, ki ga nosi, prinesel bogastvo v ljubezni, poslu in denarju? Izdeluje se ga po določeni recepturi in ob natančno določenih dnevih v mesecu, čisti pa se ob polni Luni.

Zasnovala ga je Vladimira Fink Pavlin, ki je danes lastnica štirih uspešnih zlatarn na Dolenjskem. Kot pravi, si nikoli ni predstavljala, da bo nekoč imela zlatarno.

O svoji šefici zaposleni govorijo le v presežnikih

"Imel smo poslovni prostor, ki smo ga kupili, in nismo vedeli, kaj bi z njim počeli, potem pa smo se prijavili na razpis za to franšizno trgovino oziroma zlatarno," pripoveduje Vladimira.

Potem ko je po 15 letih dela v Krki dala odpoved, sta leta 1991 z možem začela povsem na novo. Čeprav je zlatarski posel zahteven, konkurenca pa velika, jima je v četrt stoletja uspelo skovati trdno poslovno pot.

V družinskem podjetju je danes zaposlenih 12 ljudi, ki o šefici govorijo le v presežnikih.

In kje se skriva recept za uspeh? "Da si korekten do strank, do sebe, do delavcev, do okolja, da delaš pošteno. Jaz imam vedno isto telefonsko številko, pokliče me lahko kdorkoli," odgovarja Vladimira.

Potem ko je kupila prstan, je zadela avto

V njihovih zlatarnah je veliko briljantov, dizajnerskih izdelkov in jekla. Vrača se rumeno zlato, še posebej moderno pa je zlato rdeče barve. Ponosni so, da kot edini v Sloveniji prodajajo prstan pavitri, ki izhaja iz Indije.

"Prinaša obilje na področjih, kot so denar, ljubezen, dobro počutje, skratka to, kar potrebujemo," razlaga Vladimira in dodaja, da je  njihova zaposlena, kmalu potem ko je kupila omenjeni prstan, zadela avto.

Skrivnost naj bi bila v pravem razmerju zlata, srebra in bakra, ki odajajo posebne vibracije. Če v to seveda verjamete.

"Denar se mi nikoli ni zdel zares pomemben"

Novinarka: Anja Ciglarič/Video: Planet TV


Zlata Zavašnik je modna oblikovalka in lastnica podjetja Sens, ki pravi, da črna in siva barva ne bosta nikoli iz mode. V isti sapi pa dodaja, da je modra nova črna.

V 23 letih kariere ji je uspelo oblikovati več kot dva tisoč modelov poročnih in maturantskih moških oblek, smokingov, frakov, zanimivih srajc ter kravat. Vse to ji je uspelo, čeprav velikokrat ni bilo preprosto.

"Za to je potrebna močna notranja energija. Preprosto si moraš upati, ampak to storiš le, če si tak po značaju," pojasnjuje Zlata, ki je sledila svoji intuiciji in zaslužek vlagala v razvoj podjetja.

"Denar ni bil zame nikoli zares pomemben, le toliko mi je pomenil, da sem lahko delala, razvijala to svojo zgodbo," pripoveduje.

Hoče, da imajo njene obleke dizajn in sporočilo

Skrivnost njenih oblek je v detajlih, kot so načini zapenjanja, barva gumbnic in izbor kravat. 

Zavašnikova izdeluje lepe obleke, hkrati pa želi ljudi ozavestiti, da bi kupili manj in izbirali bolj kakovostna oblačila. Velik del njene nove kolekcije bo zato narejen iz ekološke tkanine.

"Moj namen je bil vedno ustvarjanje kakovostnih izdelkov, ki imajo dizajn in sporočilo ter si jih ljudje lahko privoščijo," pojasnjuje Zlata, ki v trgovini velikokrat preživi več časa kot doma. Težko je drugače, ko si s srcem pri stvari, še pravi.

Ne spreglejte