Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 3. 2016,
12.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

podjetnik posel dohodek seminar

Torek, 29. 3. 2016, 12.34

6 let, 7 mesecev

Kako postati najbolje plačani v svoji branži?

Oglasno sporočilo
PR članek Uspeh d.o.o.

Daniel Priestley predstavlja najpomembnejši graf v poslu danes in metodo, s katero boste pristali med najvplivnejšimi in najbolje plačanimi strokovnjaki v svoji niši.

Danes 90 odstotkov podjetnikov in strokovnjakov gara cele dneve in se na trgu bori za drobtinice. In marsikdo tarna: "Glede na vložek in trud sem nagrajen bistveno premalo."

Deset odstotkov strokovnjakov oz. podjetnikov pa pobere 90 odstotkov dobička v panogi. To so t. i. Key Person of Influence – osebe, ki so kot magnet za stranke in si brez težav lahko zaračunavajo premium cene. Zato zaslužijo zelo veliko denarja … ob tem, da delajo manj časa kot konkurenti.

Najpomembnejši graf v poslu danes 

Daniel Priestley meni, da mora danes vsak poslovnež dobro razumeti graf razdelitve dohodkov in dobička, ki je praktično enak v vsaki niši ali branži. 

Od leta 1980 so se dobički najboljših desetih odstotkov podjetij v vseh branžah povečali za cca 300 odstotkov. Pri tistih v sredini so ostali skorajda enaki, za levi odsek grafa pa so se celo zmanjšali za 20 odstotkov. | Foto: Od leta 1980 so se dobički najboljših desetih odstotkov podjetij v vseh branžah povečali za cca 300 odstotkov. Pri tistih v sredini so ostali skorajda enaki, za levi odsek grafa pa so se celo zmanjšali za 20 odstotkov.

Graf prikazuje, kako se podjetja v vsaki branži uvrščajo v tri skupine: 

Odsek A predstavljajo podjetja, ki poslujejo z izgubo ali so na pozitivni ničli. Njihovi lastniki garajo, nagrad za to pa ne dobijo. Dobijo pa seveda vsak dan polno skledo skrbi. Takšnih podjetij je okrog 35 odstotkov.

Odsek B predstavljajo podjetja, ki poslujejo povprečno. Imajo majhen dobiček, njihovi lastniki delajo cele dneve, toda ko potegnejo črto, ugotovijo, da je rezultat bistveno preslab glede na trud in vložek, ki ga dajejo v podjetje. Takšnih podjetij je okrog 55 odstotkov.

Odsek C predstavljajo podjetja, ki poslujejo visoko dobičkonosno. Njihovi lastniki so Key Person of Influence v svoji panogi in kot magnet privlačijo nove stranke in nove priložnosti. Zanimivo pa je, da ti lastniki podjetij z manj dela in truda dosegajo bistveno boljše rezultate kot prejšnji dve skupini. Takšnih podjetij je okrog deset odstotkov, generirajo pa okrog 90 odstotkov dobička v panogi.

Zato Daniel Priestley pravi, da v poslu danes velja pravilo: "Dokler nisi Key Person of Influence, je tvoje edino delo, da to postaneš."

Daniel Priestly je razvil posebno petstopenjsko metodo, po kateri lahko vsak podjetnik postane Key Person of Influence v svoji panogi. To metodo tako revija Entrepreneur kot tudi INC.com označujeta kot eno od najučinkovitejših na svetu. | Foto: Daniel Priestly je razvil posebno petstopenjsko metodo, po kateri lahko vsak podjetnik postane Key Person of Influence v svoji panogi. To metodo tako revija Entrepreneur kot tudi INC.com označujeta kot eno od najučinkovitejših na svetu.

S pomočjo Danielove petstopenjske metode Key Person of Influence poslovneži dvigajo svojo vrednost na trgu, postajajo vidnejši ter dosegajo višje cene za svoje izdelke in storitve.

Kako si je majhno podjetje iz lesne panoge zagotovilo pogodbo z Rolls-Royceom?

Metodo je do zdaj uporabilo že na tisoče podjetnikov in oseb iz najrazličnejših, tudi zelo specifičnih branž – od svetovalcev, zobozdravnikov, odvetnikov, IT-podjetnikov pa vse do lesne industrije. Odličen primer je David Boucher, lastnik majhnega podjetja iz lesne panoge. Njegovo podjetje, ki je proizvajalo pohištvo po meri višjega razreda, je zaradi slovesa pridobivalo stranke predvsem s pomočjo metode od ust do ust.

Toda David je kljub nekaterim pomembnim uspehom, odličnim referencam in 30-letni zgodovini podjetja postajal vedno bolj zafrustriran in obupan nad svojim poslom.

Težava je bila predvsem v tem, da je metoda od ust do ust precej nihajoč vir novih strank. Zato je včasih imel dovolj novih strank in dela, velikokrat pa se je dotok novih strank ustavil in je imel pri poslovanju zelo velike težave. 

Po spletu naključij se je nato David leta 2015 udeležil seminarja Key Person of Influence. V le nekaj mesecih po začetku uporabe Danielove metode so o njegovem podjetju pisali v osmih mednarodnih revijah (npr. tudi Top Gear). Začeli so ga vabiti tudi na različne branžne dogodke kot predavatelja, tako da ima danes čakalno vrsto strank.

Vrhunec rezultatov, ki jih je dosegel s pomočjo metode Key Person of Influence, je bil, ko je Rolls-Royce izbral njegovo podjetje za izdelavo notranjih lesenih elementov svojega prestižnega avta Ghost. | Foto: Vrhunec rezultatov, ki jih je dosegel s pomočjo metode Key Person of Influence, je bil, ko je Rolls-Royce izbral njegovo podjetje za izdelavo notranjih lesenih elementov svojega prestižnega avta Ghost.

Daniel Priestley prvič v Sloveniji

Edinstveno metodo Key Person of Influence boste lahko 19. 4. 2016 prvič spoznali tudi v Sloveniji. Takrat namreč Akademija Panta Rei organizira prvi seminar Key Person of Influence z Danielom Priestleyjem pri nas! 

Na spletni strani seminarja si lahko ogledate še več kot sto videozgodb o podjetniškem uspehu s pomočjo te metode ter brezplačno posebno poročilo. Posebno poročilo ima izjemno vsebino o velikih spremembah v svetu, ki so v zadnjem desetletju popolnoma spremenile način poslovanja v vseh panogah. 
 

 

Ne spreglejte