Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 12. 2011,
18.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

gorivo

Četrtek, 29. 12. 2011, 18.38

8 let

Francija bo pred prazniki omejila prodajo goriv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Francozom bodo oblasti na novoletni večer omejile dostop do bencina in drugih goriv, saj bodo njuno prodajo strogo regulirali.

S preventivnim ukrepom se želi vlada po robu postaviti predmestni mladini, ki že od začetka 90. let vsako novo leto zaznamuje s požiganjem avtomobilov.

Podatkov o številu uničenih avtomobilov ne bodo več objavljali Mladi Francozi prav tekmujejo v tem, katero mesto bo zabeležilo največ požigov avtomobilov. V želji zajeziti tekmovalnost mladine je policija lani izjavila, da podatkov o številu uničenih avtomobilov ne bo več objavljala, tako da uradne lestvice "najuspešnejših" mest ne bo več mogoče sestaviti.

Poleg tega je notranji minister Claude Gueant policiste pozval, naj novoletno rajanje v noči s sobote na nedeljo spremljajo "z največjo pazljivostjo" in lokalne policijske uprave opozoril, da morajo sprejeti vse ukrepe, potrebne za zagotavljanje varnosti, vključno z omejitvijo prodaje bencina.

V Parizu ne bo ognjemeta Pariške oblasti so poleg tega med sredo in nedeljo prepovedale tudi prodajo goriv za domačo rabo, na primer plina za vžigalnike. Na območju Elizejskih poljan je na novoletni večer letos prepovedana tudi prodaja alkohola, velja pa tudi že nekaj let uveljavljena prepoved ognjemeta.

"V prestolnici 31. decembra ponoči ne bo ognjemeta," so v izjavi za javnost odločitev potrdile mestne oblasti. "Prodaja in uporaba vseh vrst pirotehničnih sredstev je med prazniki ob koncu leta strogo prepovedana, saj lahko resno ogrozijo javni red in varnost," še dodajajo.

Po Franciji bo novo leto na terenu dočakalo več deset tisoč policistov Kazen, predvidena za kršitelje prepovedi rabe pirotehničnih sredstev, je 38 evrov, prodajalci petard in raket pa bodo za početje kaznovani s kaznijo v višini 1500 evrov.

Za red in mir bo v Franciji v noči, ko bomo odštevali minute pred začetkom novega leta, skrbelo več deset tisoč policistov in varnostnikov. Pred enim letom, torej 31. decembra 2010, jih je samo nad Parizom bdelo 8000, po vsej državi pa jih je novo leto na terenu dočakalo 54.000.

Ne spreglejte