Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 6. 2013,
7.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

streljanje ZDA

Sobota, 8. 6. 2013, 7.53

8 let

Strelec, ki je ubil štiri ljudi, je imel duševne težave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poveljnica policije v Santa Monici v Kaliforniji Jacqueline Seabrooks je sporočila, da je strelec blizu in na območju kampusa kolidža Santa Monica ubil štiri osebe.

Strelca so ustavili policisti, ko so ga ustrelili v knjižnici, kjer je streljal na ljudi, vendar ni nikogar zadel.

Priče dogodkov so poročale o še enem strelcu, oboroženem s šibrovko, in Seabrooksova je povedala, da so aretirali moškega, ki jih zanima v zvezi z dogodki, vendar pa so ga pozneje izpustili. Še vedno policisti ne morejo zatrditi, da je strelec deloval sam.

Motiv za pokol še ni znan Najprej je v hiši blizu kampusa ubil dve osebi, tamkajšnji mediji pa poročajo, da naj bi šlo za strelčevega brata in očeta. Hiša je nato iz še neznanega razloga zagorela. Strelec je nato z avtomobilom ugrabil žensko in streljal na javni avtobus. Na kampusu je ubil še dve osebi, več jih je ranil.

Soseda Jerry Rathner je dejala, da je bila priča strelskemu pohodu, ter opisala, kako je strelec ustavil avtomobil, v katerem je bila ženska, in vanj večkrat ustrelil. "Štirikrat je ustrelil v avtomobil, naravnost v njo," je povedala. Ko je nadaljeval svoj krvavi pohod, je soseda stekla do avtomobila, da bi pomagala žrtvi.

Več ranjenih so prepeljali v bolnišnico Strelec, ki je bil oborožen s polavtomatsko puško, je svoj pohod nadaljeval v kampusu. Odpravil se je proti knjižnici, kjer je začel streljati. Priča Lisa Peters je povedala, da so se zaklenili v sobo in skušali ostati mirni. "Tam smo bili približno dve uri in pol, nato pa smo zaslišali policiste, ki so dejali, da moramo evakuirati prostore. Bilo je zelo dramatično. Ko smo zapuščali kampus, smo šli mimo trupla, za katerega mislim, da je bil strelec," je pripovedovala. Motiv za pokol še ni znan.

Zdravniki univerzitetne bolnišnice Ronald Reagan so povedali, da so k njim pripeljali tri ženske. Ena je umrla, drugi dve pa sta v kritičnem stanju. Še tri ranjene ženske so pripeljali v drugo bolnišnico.

Streljanje se je začelo, ko je predsednik ZDA Barack Obama nekaj kilometrov stran govoril o svoji zdravstveni reformi in preden se je srečal s kitajskim kolegom Xi Jinpingom nedaleč od Palm Springsa. Tajna služba je sporočila, da so seznanjeni z dogodki, ki pa so zadeva lokalne policije in na predsednikov urnik ne vplivajo.

Ne spreglejte