Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 9. 2017,
14.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

lokal sodišče streljanje

Ponedeljek, 18. 9. 2017, 14.20

6 let, 7 mesecev

Priznal, da je streljal, a ne iz maščevanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
policija | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Bojan Kajfež, obtožen umora 38-letnice v ljubljanskem Pržanu 17. aprila letos, na predobravnavnem naroku ni priznal krivde po obtožnici.

Kajfež je pojasnil, da priznava, da je res streljal na žrtev, ne priznava pa očitkov, da je to storil zavestno, načrtovano ali iz maščevanja, kot mu očita tožilstvo. "Priznam, da sem 17. 4. v lokalu klub Pržan streljal na Petro Kramberger. A ne pod pogoji, ki mi jih kaže tožilstvo, da bi to storil zavestno, zaradi maščevanja," je dejal.

Njegov zagovornik Marko Makuc je sodišču predlagal zaslišanje še treh natakaric, ki so delale v lokalu, dveh rednih gostov in kuharja v lokalu. Sodniku Marku Črešnovarju je pojasnil, da bodo te priče znale izpovedati, kakšen je bil odnos med pokojno in obtoženim ter kaj so zaznale med svojim delom ali zahajanjem v lokal in druženjem z obema. Zagovornik računa, da bodo ta pričanja omajala očitke tožilstva o streljanju iz maščevanja in nizkotnih namenih.

Na predlog obrambe bo sodišče imenovalo tudi izvedenca psihiatrične stroke, ki naj bi ocenil psihično stanje obtoženega ter "odgovoril na vprašanje, kaj je bil pri obtožencu notranji sprožilec za streljanje in ali se je imel obtoženi pri tem popolnoma v oblasti".

Posodil naj bi ji 21 tisočakov

Obtoženi je 17. aprila vstopil v klub Pržan. V 38-letnico, najemnico lokala na končni avtobusni postaji v Pržanu, je na terasi lokala v prisotnosti več ljudi izstrelil več strelov. To naj bi 49-letnik storil iz maščevanja, ker naj bi ji v začetku leta 2016 posodil 21 tisoč evrov, ki mu jih naj ne bi vrnila.

Od dogodka je Kajfež v priporu. Zaradi dejanja mu grozi do 30 let zapora, do pet let zapora pa mu grozi tudi zaradi povzročitve splošne nevarnosti. Na terasi, kjer je streljal, je bilo namreč veliko ljudi, tudi otrok, zato je obstajala nevarnost, da jih zadene katera od krogel. Onesposobila sta ga šele gosta, brat in sestra, ki sta za dejanje junija prejela medalji policije za hrabrost.

Ne spreglejte