Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
16.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 16.36

8 let

Na sojenju zdravnikom odvetnik Pitako pozval k spoštovanju odvetniške etike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na celjskem okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje zoper mariborske zdravnike Bojana Krebsa, Emila Arnuša in Martino Muršak Pocajt.

Na obravnavi, ki je ponovno potekala brez Krebsa in Muršak Pocajtove je odvetnik oškodovanca Andrej Pitako pozval zagovornike omenjenih zdravnikov k spoštovanju odvetniške etike. "Izvedensko mnenje je absoluten temelj za sodbo" Tožilec omenjenim zdravnikom očita malomarno zdravljenje 57-letne bolnice, ki je nekaj dni po operaciji žolčnih kamnov junija leta 2000 zaradi zapletov in sepse umrla. Pitako je pojasnil, da je sodni senat v sredo vse zahtevke po dodatnih dokaznih predlogih zavrnil, saj je bilo izvedensko mnenje Alojza Pleškoviča zelo natančno in utemeljeno, s čimer je bil podan "absoluten temelj za sodbo."

Piatko: Pri sojenju zdravnikom prihaja do namernega zavlačevanja Pitako je prepričan, da pri sojenju mariborskim zdravnikom prihaja do namernega zavlačevanja, saj so zagovorniki zdravnikov na senat naslovili zahtevke po šestih dokaznih predlogih, med drugim tudi za zaslišanje dveh zdravnikov. Po njegovi oceni novi dokazni predlogi služijo le zavlačevanju in upanju, da bo primer junija letos zastaral. "Apeliram na svoje kolege in spominjam na odvetniško etiko, ki tovrstnih manevrov ne odobrava, saj niso v korist pravici in resnici v kazenskem postopku," pravi Pitako.

Zagovornik enega izmed obtoženih Viktor Osim pa je vse Pitakove očitke zavrnil. Sojenje se bo nadaljevalo 8. aprila, ko naj bi prebrali pisni izjavi zdravnika Zvonka Baklana in še zdravnice anesteziologinje. To naj bi pripomoglo k razjasnitvi, kdo še je sodeloval pri pregledu in diagnosticiranju pokojne Leopoldine Kušar.

Ne spreglejte