TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 6. 2010,
6.46

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 6. 2010, 6.46

8 let, 5 mesecev

Letalske akrobacije v Sečovljah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Sečoveljsko letališče je letos v drugo pripravilo dan odprtih vrat. Ni manjkalo ne akrobacij v zraku ne obiskovalcev, pa še občinska plaketa se je zasvetila v eni od vitrin.

Piranski župan Tomaž Gantar je namreč direktorju Aerodroma Portorož Robertu Krajncu podelil za občinsko priznanje za trud in prizadevnost pri vodenju letališča, ki se zadnje čase lahko pohvali z novo letalsko zvezo z Beogradom. Vlada pa je končno sprejela sklep o spremembi prostorskega načrta, ki bo dovoljevala podaljšanje letališke steze za 200 metrov in s tem tudi povečanje letalskega prometa.

Vlačič: "Sečoveljsko letališče ima svetlo prihodnost."

Gantar je dejal, da je letališče dolga leta ždelo kot v tunelu brez svetlobe, zdaj pa je le videti luč. "Direktorju Krajncu se zahvalim za njegova prizadevanja v smeri razvoja letališča in zaradi tega za dobro turistično promocijo piranske občine v svetu," je dodal. Gost prireditve je bil minister za promet Patrick Vlačič, ki je poudaril prizadevanja sečoveljskega letališča za razvoj letališke dejavnosti in hkrati za ohranitev narave. "Zato verjamem, da je njegova prihodnost svetla," je sklenil.

Predstavili so se letalski klubi in združenja, ki gojijo ljubiteljsko dejavnost letenja na ultralahkih in na motornih letalih ali šolajo pilote. Z vragolijami v zraku so tako obiskovalcem vzela dih akrobatska in ultralahka letala, presenečenje pa je bil prelet ameriškega boeinga.

Ne spreglejte