TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 2. 2010,
13.31

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 2. 2. 2010, 13.31

3 leta, 8 mesecev

KD Skladi nagrajujejo - 18 evrov za 18 let prvega slovenskega investicijskega sklada

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

KD Galileo, prvi slovenski investicijski sklad, je letos 1. januarja praznoval svojo polnoletnost - 18. rojstni dan.

Od njegove ustanovitve do danes mu je svoje zaupanje izkazalo že več kot 50.000 vlagateljev. To zaupanje je tudi upravičil, saj je v 18 letih kljub finančnim krizam dosegel 16,7-odstotni povprečni letni donos. Ob tem lepem jubileju družba KD Skladi obdaruje vlagatelje: vsem, ki bodo do konca junija sklenili varčevalni načrt VIP 100 Premium in nanj vplačali polog, bodo podarili enkratno vplačilo v znesku 18 evrov na varčevalni račun izbranega sklada.

Sklad s tradicijo in zavidljivimi rezultati

Te dni mineva 18 let od ustanovitve prvega slovenskega investicijskega sklada KD Galileo, ki je med slovenskimi vlagatelji zagotovo najbolj poznan, saj je kot pionir oral ledino na slovenskem trgu vzajemnih skladov. KD Galileo je danes največji slovenski sklad (če pri tem ne upoštevamo vzajemnih skladov, preoblikovanih iz investicijskih družb); konec leta 2009 je imel v upravljanju 150 milijonov evrov sredstev in približno 30.000 vlagateljev. S svojo fleksibilno strukturo naložb (portfelj sestavljajo delniške in obvezniške naložbe, katerih razmerje se prilagaja stanju na kapitalskih trgih) ima posebno mesto med ponudbo skladov. KD Galileo je od ustanovitve do danes upravičil zaupanje vlagateljev, saj je v 18 letih kljub finančnim krizam dosegel 16,7-odstotni povprečni letni donos, kar je zgodovinsko gledano nadpovprečno tudi v globalnem smislu. Kdor je na primer 1. januarja 1992 vložil 100 evrov, ima leta 2010 na računu že več kot 1.600 evrov. Z mesečnimi vplačili v KD Galileo po 100 evrov ob upoštevanju 3-odstotnih vstopnih stroškov (torej vloženih 21.049 v 18 letih) bi vlagatelj danes imel že 63.909 evrov, kar je lep rezultat, ki govori v prid rednemu mesečnemu varčevanju v skladih. Donosi KD Galilea so presegli tudi primerjalne indekse razvitih trgov in trgov v razvoju ter celo donos delnic podjetja Berkshire Hathaway, ki ga vodi verjetno najbolj znani svetovni vlagatelj Warren Buffett. V 18 letih je bil KD Galileo osemkrat izbran za najboljšega med primerljivimi svetovnimi skladi (na lestvici Wall Street Journal Europe) ter večkrat zaslužil priznanje za najdonosnejši slovenski sklad.

Danes naložbe KD Galilea v večji meri sestavljajo vrednostni papirji in drugi finančni instrumenti, s katerimi se trguje na območju držav članic Evropske unije in EFTE. Delež tujih vrednostnih papirjev v KD Galileu se vse od uskladitve z ZISDU-1 povečuje. S tem je dodatno poskrbljeno za večjo geografsko razpršenost sredstev sklada in posledično manjšo odvisnost od gibanja tečajev slovenskih delnic. Sklad KD Galileo tako postaja globalni igralec na trgu, vendar bo kljub temu ostal nekaj posebnega, saj bo vedno iskal najboljše priložnosti investiranja, naj bo v Sloveniji ali v tujini.

Varčujte in izkoristite nagrado 18 evrov

Od ustanovitve KD Galilea do danes je svoje zaupanje družbi KD Skladi izkazalo že več kot 50.000 vlagateljev in ob tem lepem jubileju jih želijo tudi obdariti. Vsem vlagateljem, ki bodo do konca junija sklenili varčevalni načrt VIP 100 Premium in nanj vplačali polog, bodo podarili enkratno vplačilo v znesku 18 evrov na varčevalni račun izbranega sklada.

Z varčevalnim načrtom VIP 100 Premium lahko že z majhnimi rednimi vplačili v sklade dolgoročno plemenitite sredstva in varčujete za različne namene (za nakup nepremičnine, za dodatek k pokojnini, za štipendijo za otroka ali vnuka ...). Učinkovito in donosno ter z nižjimi vstopnimi stroški kot pri enkratnih vplačilih v sklade lahko varčujete že z najnižjim obrokom 25 evrov. Z VIP 100 Premium izkoriščate dodatne bonuse, kot so povračilo vstopnih stroškov ob zaključku, ponoven nakup prej izplačanih enot premoženja skladov brez vstopnih stroškov in fleksibilnost varčevalnega načrta. Z rednimi vplačili sproti plemenite vaša sredstva, hkrati pa lahko izravnavate nihanja delniških tečajev na kapitalskih trgih.

Več o tem: KD skladi

Ne spreglejte