SiolNET.
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ekološka karavana v Novem mestu

2

termometer

Eko karavana, ki v dneh pred vseslovenskim projektom Očistimo Slovenijo v enem dnevu obiskuje slovenska mesta, se je danes ustavila v Novem mestu.

V njenem večmedijskem avtobusu pred trgovskim središčem pod mestnim stadionom bodo njeni predstavniki do 17. ure predvajali ekološke filme, ob 18. uri pa bo okrogla miza o ravnanju z odpadki. Kot je povedal vodja Eko karavane in skupine za ozaveščanje Nara Petrovič, so se dopoldne v Novem mestu najprej sestali z županom Alojzijem Muhičem, dan v Novem mestu pa bodo zaključili z ekološko okroglo mizo v novomeškem Kulturnem centru Janeza Trdine, na katero so povabili občinske in predstavnike komunalnih služb.

Za vseslovensko akcijo, ki bo potekala 17. aprila skušajo navdušiti in ozavestiti čim več ljudi, je dejal, v ta namen pa v večmedijsko opremljenem avtobusu predvajajo ekološke filme o ravnanju z odpadki, predstavili bodo slovenske primere primernega ravnanja z njimi in partnerje projekta.

Skupina za ozaveščanje poziva prebivalce Slovenije, naj se čistilne akcije 17. aprila udeležijo. Njeni udeleženci se naj ob 9. uri zberejo na zbirnih mestih, z akcijo pa bodo skupaj dosegli premik v naravi in zavesti ljudi, je povzel Petrovič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin