Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 10. 2018,
8.41

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Banka SKB

Natisni članek

obnova gotovinski kredit Banka SKB advertorial

Ponedeljek, 15. 10. 2018, 8.41

2 meseca, 1 teden

Še imate čas, da znižate stroške ogrevanja

Vsebino omogoča Banka SKB
dom, zima, ogrevanje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Nikoli ni prepozno, da naredimo pravi korak v smeri nižjih stroškov in bolj udobnega bivalnega okolja. Preverite, na kakšen način lahko še letos poskrbite, da bo pozimi doma prijetno toplo.

Stroški za ogrevanje so pogosto velik finančni zalogaj, ki marsikatero družino bremeni skozi dolgo zimsko obdobje. Ni treba, da je tako, saj lahko z različnimi posodobitvami in nekaj investicijami poskrbimo za znižanje teh stroškov.

Vaša hiša potrebuje obnovo?

Ogrodje vaše hiše močno vpliva na to, koliko toplotne energije sploh ostane v vašem domu in koliko je pravzaprav uide na ulico. Na to vplivajo vsaj trije dejavniki: primernost stare strehe, izolacija fasade in tesnjenje oken ter vhodnih vrat.

Če imate dotrajane materiale, skozi katere vam uhaja energija, je jesen še primeren čas za konkretno prenovo vašega izolacijskega sistema.

Streha obnova | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Začnite pri vrhu, saj prav skozi streho uhaja kar tretjina toplote. Zato v prvi vrsti poskrbite za boljšo kritino, ki bo zmanjšala toplotne izgube in bo hkrati preprečila vdor vlage.

V drugi fazi je treba zamenjati tudi stara okna, saj skozi stekla in špranje na starejših oknih uhaja ogromno toplote. Pri menjavi oken bodite pozorni predvsem na toplotno prevodnost, ki določa, koliko energije izgubljamo na kvadratni meter površine okna. Svetujemo izbiro PVC- ali lesenih oken, ki zagotavljajo manjše toplotne izgube od aluminijastih.

Nazadnje se, če je treba, lotite še ustrezne izolacije fasade. Izberite kakovostne fasadne sisteme, ki vam bodo zagotovili dolgoletno zaščito. S pravo izbiro fasadnega sistema si boste zagotovili toplejši dom z nižjimi stroški ogrevanja.

kamin ogrevanje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Izberite drugačno vrsto energenta

Stroške za ogrevanje boste učinkovito znižali tudi z izbiro drugega energenta. Še vedno velja, da se boste najceneje ogrevali na drva ali z lesnimi sekanci, najdražje pa s kurilnim oljem in električno energijo.

V zadnjih letih se je zaradi funkcionalnosti in nižjih stroškov povečalo povpraševanje po vgradnji sončnih elektrarn in toplotnih črpalk. Zelo dobra izbira je proizvodnja energije iz sončne elektrarne v kombinaciji s toplotno črpalko.

Na odločitev o spremembi načina ogrevanja naj vpliva predvsem to, kakšen je sedanji sistem ogrevanja in kakšne so vaše možnosti za nadgradnjo oziroma spremembo obstoječe napeljave.

radiator | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Vsakodnevne navade, s katerimi bomo še dodatno privarčevali

Ne samo s konkretno prenovo in investicijo v bolj energetsko učinkovito hišo, spremeniti moramo tudi svoje navade. Zelo malo je treba, da bomo pri ogrevanju svojega doma še dodatno privarčevali:

#Znižajte temperaturo: idealna temperatura v prostorih naj bi bila od 20 do 22 stopinj Celzija, z vsako stopinjo Celzija manj pa lahko poskrbite za šest odstotkov nižje stroške.

#Termostati: če še niste, na radiatorje namestite termostate, ki bodo skrbeli za stalno izbrano temperaturo v prostoru.

#Okna zagrnite z zavesami in zunanjimi roletami oziroma žaluzijami.

#Prezračevanje prostorov: prezračujte smiselno, dovolj bo dvakrat dnevno, vendar naj bo takrat učinkovito –zjutraj ali zvečer, ob tem pa moramo imeti vrata ali okna odprta na stežaj (zračimo od pet do deset minut).

#Ne pokrivajte radiatorjev: s tem bodo delali z vso močjo, prostor pa se ne bo dovolj ogrel.

Do prave naložbe s krediti banke SKB

Z Jesenskim gotovinskim kreditom SKB boste lahko že to jesen poskrbeli za nižje stroške ogrevanja in si hkrati pričarali bolj topel in udoben dom.

gretje, dom | Foto:

Jesenski gotovinski kredit

Namenjen je tako obstoječim kot novim strankam SKB. Zagotavlja vam:

  • ugodne fiksne in spremenljive obrestne mere;
  • odplačilo tudi do 10 let;
  • odplačevanje do 8 let lahko tudi brez zavarovanja;
  • zavarovanje kredita: s plačilom zavarovalne premije, s poroki ali hipoteko.

 

Jesenski stanovanjski kredit

Če ste se odločili za večje investicije, pa priporočamo Jesenski stanovanjski kredit, ki vam zagotavlja fiksno obrestno mero do 25 let.

Prednosti stanovanjskega kredita

  • Brezplačno osebno svetovanje pri analizi možnosti in odločitvah o najemu stanovanjskega kredita;
  • krediti do 100 % vrednosti investicije, kredit, zavarovan s hipoteko, pa lahko najamete v višini do 70 % vrednosti zastavljene nepremičnine;
  • možnost do 80 % izplačila kredita v gotovini (glede na namen in vrsto zavarovanja);
  • družinski kredit: kredit za isto nepremičnino lahko najame več ožjih družinskih članov; ob sočasnem najemu kredita plačate skupne stroške odobritve do maksimalne višine stroškov za odobritev enega kredita;
  • možnost ugodne fiksne obrestne mere, ki prinaša dodatno varnost, saj je obrestna mera enaka celotno obdobje odplačevanja kredita in niste izpostavljeni rasti referenčne obrestne mere (npr. Euribor);
  • spremljanje odplačevanja kredita prek MOJ@SKB mobilne banke ali SKB NET spletne banke za imetnike osebnega računa SKB.

Več o kreditu si lahko preberete TUKAJ.  

 

Jesenski hitri gotovinski kredit

SKB je poskrbela za celovito jesensko ponudbo tudi z ugodnim Jesenskim hitrim gotovinskim kreditom, ki vsem svojim strankam omogoča znesek do 10.000 evrov, do pet let in brez potrdila delodajalca.

Niste še stranka banke SKB? Brez skrbi, tudi za vas so pripravili prav posebno ugodnost ob menjavi banke. 

Ne zamudite te jeseni in si uresničite svoje sanje!

Ne spreglejte