Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 6. 2017,
13.54

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Kobra

Foto: Thinkstock in Kobra

Natisni članek

advertorial varovanje nadzor

Torek, 20. 6. 2017, 13.54

2 meseca, 2 tedna

Na svoj dom poglejte skozi oči vlomilca

Vsebino omogoča Kobra

Foto: Thinkstock in Kobra

Pred poletjem, ko smo veliko zdoma, je čas, da na svoj dom pogledamo še s katerega drugega zornega kota, ne le estetskega. Preglejmo stanovanje skozi oči vlomilca in se pozanimajmo, kje so šibke točke našega doma.

kamera varovanje dom | Foto:

Stanovanje naj bi bil prostor, kjer se vsi družinski člani počutimo varni. Vendar tudi v zavetju doma na nas in na naše premoženje prežijo številne nevarnosti. Te lahko v veliki meri preprečimo, če v stanovanje ter na zunanje pročelje namestimo nadzorne kamere, ki namesto nas bdijo nad nepridipravi in drugimi nevarnostmi.

Pred začetkom poletja je treba poskrbeti, da bo naš doma varen, da bomo lahko v miru uživali na dopustu. Ko se mi odpravimo na dopust, se namreč za vlomilce delo šele začenja. Naredimo vse, kar je mogoče, da jim dela ne bi olajšali.

Vedno več vlomov

dom vlomilec vrata varovanje | Foto:

Število vlomov v stanovanja ali stanovanjske hiše vsako leto narašča, vlomilci pa povsod iščejo le eno stvar: lahko tarčo. Vlomilci so lovci na priložnosti – želijo hitro vdreti, pobrati čim več, se izogniti razkritju ali človeški interakciji ter oditi v najkrajšem mogočem času. To pomeni, da je naša hiša v največji nevarnosti prav podnevi, ko smo zdoma. Najpogostejše vstopne točke so vrata, okna in garažna vrata – to so najšibkejše točke našega doma, kjer moramo namestiti varovalno opremo.

Preden začnemo graditi utrdbo okrog svojega doma, se opremimo z bolj sofisticiranimi sistemi, ki nam bodo zagotavljali zaščito pred vlomilci in nam zagotavljali občutek varnosti in miru tudi zaradi drugih nevarnosti, na katere lahko naletimo doma.

Za več informacij pokličite 041 600 700 ali 07 308 11 18 ali pošljite elektronsko sporočilo na info@kobra.si.

Več kot le orodje za snemanje

nadzor varovanje dom kamera | Foto:

Sodobni nadzorni sistemi so postali veliko več kot samo orodje za snemanje dogajanja okrog doma. Danes lahko nadzorna kamera zaznava dim, premike, je daljinsko vodena, nas sproti obvešča o dogajanju in omogoča dvostransko komunikacijo. Vrhunska nadzorna kamera je lahko enakovreden partner v zagotavljanju varnosti našega doma, stanovalcev in okolice ter premoženja.

Tako lahko z dobro kamero nadziramo dogajanje v otroški sobi ali v stanovanju ostarelih staršev, za katere nas skrbi, vendar ob njih ne moremo biti stalno prisotni. Nadzorne kamere nam javljajo nenadne premike in nam tako prihranijo marsikatero skrb, ko nismo povsem prepričani, kaj se dogaja v sobi ali na povsem drugi lokaciji.

Ko imamo svoj dom vedno na očeh z notranjo kamero Kobcam

kamera varovanje kobra | Foto: Kadar je kaj narobe, vsaka minuta šteje. Z notranjo nadzorno kamero Kobcam lahko ukrepamo takoj. Wi-Fi pametna vrtljiva nadzorna kamera Kobcam za notranjo uporabo je hkrati alarmna naprava in omogoča celovit pregled nad dogajanjem.

Lahko jo uporabljamo kot elektronsko varuško za otroke, starostnike in hišne ljubljenčke.

Pomembno je, da kamero lahko upravljamo prek telefona z brezplačno aplikacijo COT pro. Z njeno pomočjo jo lahko vrtimo, saj kamera spremlja 355-stopinjski kot v območju obračanja in omogoča 90-stopinjski naklon.

Kamera nas sama obvešča o dogodku ob zaznavi gibanja, odlikuje pa jo odlična kakovost slike podnevi in ponoči. Ima vgrajen mikrofon in zvočnik za dvostransko komunikacijo, tako da z obiskovalci lahko tudi komuniciramo ali celo vklopimo sireno v kameri.

Deluje prek brezžičnega omrežja Wi-Fi ali prek žične povezave LAN. Lahko jo postavite na mizo, jo poljubno prestavljate ali pa jo sami s priloženim nosilcem pritrdite na strop.

Z dodatnimi brezžičnimi senzorji (senzor dima, gibanja, kontaktni senzor) lahko zaznamo požar, odpiranje oken in vrat ter gibanje v preostalih prostorih. Kamera podpira do 64 brezžičnih senzorjev.

Cena: 139 evrov

 

Za več informacij pokličite 041 600 700 ali 07 308 11 18 ali pošljite elektronsko sporočilo na info@kobra.si.

 

 

Dvorišče pod nadzorom z zunanjo nadzorno kamero Kobcam

kamera varovanje kobra | Foto: Kobcam Wi-Fi pametna vodoodporna kamera za zunanjo uporabo je hkrati alarmna naprava in nam omogoča odličen pogled nad dogajanjem v okolici hiše.

Kamera s kovinskim vodoodpornim ohišjem lahko spremlja vidni kot 74 stopinj in nam pošlje obvestilo z alarmom, premike obiskovalcev pa shrani na spominsko kartico, da jih lahko preverimo pozneje.

S takšno nadzorno kamero lahko na primer spremljamo potek gradnje hiše, ter omogoča optimalno zaščito poslovnega objekta in njegove okolice.

Cena: 179 evrov

Ne spreglejte