SiolNET. Dom
0,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Namesto da bi pohištvo kupili, ga bo v Ikei mogoče najeti

0,74

termometer

Ikea
Ikea razmišlja trajnostno in hoče zmanjšati količino odsluženega pohištva. Foto: Getty Images

Švedsko pohištveno podjetje bo začelo oddajati svoje pohištvo, ki ga bodo stranke lahko najele za določen čas in ga po pretečenem obdobju vrnile ter izbrale kakšen drug kos. Novo storitev bodo najprej preizkusili v Švici.

Ikea bo še dodatno razširila svoje storitve, saj razmišlja o tem, da bi svojim strankam ponudila možnost najema pohištva. Predstavnik Ikee Torbjorn Loof je za Financial Times pojasnil, da hočejo s tem podaljšati življenjsko dobo Ikeinega pohištva, saj bodo tako preprečili nepotrebno kopičenje odsluženih kosov.

"Namesto da bi ga zavrgli (pohištvo za najem, op. p.), ga bomo obnovili in prodali, kar bo podaljšalo njihov življenjski cikel," je razložil in še dodal, da je politika najema del novega poslovnega modela, s katerim si želijo začeti reciklirati pohištvo.

Morda vam kmalu pohištva ne bo več treba kupiti, temveč ga boste lahko najeli. Morda vam kmalu pohištva ne bo več treba kupiti, temveč ga boste lahko najeli. Foto: Getty Images

Testne stranke bodo Švicarji

Z oddajanjem pohištva Ikea ne bo samo pomagala okolju, temveč bo dobila tudi boljši vpogled v to, kaj je pomembno strankam in kupcem ter kako dobro skrbijo za pohištvo. Začetni trg, kjer bodo dobili prve informacije, bo Švica, kjer bodo pohištvo začeli oddajati že ta mesec.

Sicer pa ima Ikea za trajnost še ene načrte: v prodajo nameravajo vrniti nadomestne dele za pohištvo, ki ni več na prodaj.

Preverite tudi:

Ikea Posel danes Tako bo videti ljubljanska Ikea #foto Ikea, vintage kolekcija Trendi Retro Ikea: s temi kosi praznujejo 75. obletnico #foto

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • MarkJurko / 06.02.2019. ob 22:41 0 0

    V Švici ja, ko je mentaliteta ljudi popolnoma drugačna kot pri nas.

    0 0
delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin