SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zdaj tudi OMV sprejema plačila z Moneto

0

termometer

Omrežju prodajnih mest, ki sprejemajo slovensko rešitev za brezgotovinsko plačevanje prek mobilnega telefona, so se pridružili maloprodajni bencinski servisi OMV v Sloveniji.

Z Moneto lahko naročniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Debitela in Si.mobila, uporabniki predplačniške telefonije Mobi Telekoma Slovenije ter komitenti Nove KBM in Poštne banke Slovenije plačujejo brez gotovine na več tisoč prodajnih mestih po vsej Sloveniji, svoje obveznosti pa poravnajo enkrat mesečno.

Nakup goriva z Moneto je bil mogoč že od junija 2009, ko so Moneto začeli sprejemati na bencinskih servisih Petrol. Eno od prvih večjih prodajnih mest, ki je omogočilo plačevanje z Moneto, pa je bil McDonald's, že davnega leta 2004. Na službeni račun le službena poraba Mobilni telefon je najzvestejši tehnološki spremljevalec (skoraj) vsakega posameznika, zato ne preseneča, da se plačila in mnogo drugih vsakodnevnih opravil vedno pogosteje opravlja prav prek mobilnega telefona. Uporabniki službenih mobilnih telefonov lahko za plačevanje nakupov z Moneto izberejo storitev Ločeni račun, ki jim omogoča, da vse nakupe z Moneto ali nad določenim izbranim zneskom poravnajo sami, ne glede na to, da je lastnik mobilne številke njegov delodajalec. S tem je omogočeno dosledno ločevanje stroškov službene in zasebne porabe, so še sporočili iz Telekoma Slovenije, ki skupaj z Novo KBM razvija in upravlja plačilni sistem Moneta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin