Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 3. 2019,
14.38

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča VAMA TRADE POVŠIČ & CO. D.O.O.

Natisni članek

pametni telefoni advertorial Google telefon

Petek, 22. 3. 2019, 14.38

2 meseca, 1 teden

Telefoni Google Pixel končno pri slovenskih operaterjih

Vsebino omogoča VAMA TRADE POVŠIČ & CO. D.O.O.

Google Pixel 3 in Google Pixel 3 XL sta že na voljo pri operaterjih. Če je bilo prej treba po telefon Google Pixel v tujino, je zdaj bistveno lažje - Telekom Slovenije ponuja Pixel 3 XL, A1 in Telemach pa manjšo različico Pixel 3.

Google Pixel 3 | Foto:

In glede česa je ta telefon tako poseben? Kot že ime pove, za razvojem telefona tiči velikan Google, ki je pri izdelavi globoko segel v svojo skrinjico umetne inteligence. Telefon poganja čisti Android, ki prejema redne in hitre posodobitve. Druga izstopajoča lastnost vseh Googlovih telefonov Pixel je njihova sposobnost ustvarjanja izredno lepih fotografij.

Fotografija, fotografija in še enkrat fotografija

Z mobilnimi telefoni posnamemo več fotografij kot kadarkoli prej, vendar še vedno pogosto zamudimo popoln trenutek. Pixel 3 pomaga zajeti popoln posnetek v prvem poskusu.

Umetna inteligenca analizira in predlaga najboljšo fotografijo. Ko se posname fotografija z gibanjem, priporoči najboljšo, tudi če ta ni posneta v trenutku, ko pritisnete sprožilec. Predlaga tiste, kjer se vsi smejijo, imajo odprte oči in so obrnjeni proti fotoaparatu. Z Googel Pixel 3 bo tako v zbirki fotografij zagotovo več nasmehov.

Funkcija Super Res Zoom, s katero je opremljen fotoaparat Googleovega telefona, je računalniška tehnika fotografiranja, ki se običajno uporablja za astronomijo in znanstveno slikanje in ki pri ostrenju ohranja ostre podrobnosti.

Pixel 3 omogoča zajemanje naravnih fotografij v temnih prostorih, brez bliskavice. Funkcija Night Sight posname svetle, podrobne, barvite posnetke okrog tabornega ognja, gozd, osvetljen z mesečino, ali mestno nočno življenje.

Google Pixel 3 | Foto:

Opremljen je s širokokotnim sprednjim objektivom, ki omogoča kar 184 odstotkov več prostora na fotografiji za prijatelje ali panoramo. Mogoče je tudi spreminjanje stopnje zameglitve ozadja ali spreminjanje ozadja v črno-belo.

Pixel 3 poskrbi, da je med snemanjem slika vedno izostrena. Funkcija "Motion Auto Focus" poskrbi, da je posnetek gibanja, na primer čudovitega otroka ali mladička živali vedno stabilizirana.

Vaš pomočnik z umetno inteligenco

V telefon vgrajena umetna inteligenca daje koristno, premišljeno in prijetno izkušnjo. Google Lens, vgrajen neposredno v fotoaparat Pixel 3, ponuja več informacij o predmetu ali živali, ki se ujame v objektiv. Omogoča tudi prevajanje besedil, iskanje podobnih slogov oblačil ali prepoznava priljubljenih rastlin in živali.

Ko usmerite fotoaparat na informacije, ki jih želite vnesti v telefon, kot na primer URL-naslov, QR-kodo ali e-poštni naslov na vizitki - Google Lens poda predlog dejanja, na primer ustvarjanje novega stika.

Lahko računate tudi na dodatno pomoč v drugih aplikacijah, vključno z Gmailovo pametno postavitvijo, ki je zdaj na voljo za mobilne naprave na Pixel 3. Google Assistant, ki je prav tako vgrajen v Pixel 3, vam pomaga najti odgovore ter nadzirati telefon in združljive pametne domače naprave - vse s preprostim stiskom robov telefona ali z uporabo glasu.

Neomejen prostor za shranjevanje vseh vaših fotografij in videoposnetkov

Pixel 3 omogoča, da lahko shranite vse svoje najljubše trenutke z brezplačnim, neomejenim pomnilnikom za fotografije in posnetkov v izvirni ločljivosti v Google Foto. Ni vam več treba razmišljati o varnostnih kopijah.

Google Pixel 3 | Foto:

Hitro in brezžično polnjenje

Nedvomno treba pohvaliti hitri brezžični polnilec. Pixel 3 je opremljen z 18-vatnim hitrim polnilnikom v škatli, ki vam omogoča 15 ur uporabe v 15 minutah polnjenja. S pametno tehnologijo prilagodljive baterije Pixel 3 daje prednost najpomembnejšim aplikacijam, da bo baterija vzdržala skozi ves dan.

Pixel 3 je odporen na vodo in prah po standardu IP68 in ima varnostni čip, ki ga je po meri izdelal Google, imenovan Titan M, zaradi česar se telefon pohvali z izjemno visoko stopnjo varovanja podatkov. Titan M izboljšuje mobilno varnost tako, da ščiti poverilnice za odklepanje, šifriranje diska, podatke o aplikaciji in celovitost kode operacijskega sistema.

Poganja ga Android 9 Pie in kot že napisano, prejema vse najnovejše posodobitve.

Dve velikosti in zaslon OLED

Pri podjetju so ponosni tudi na oblikovanje naprave. S posebno tehniko jedkanja stekla, ki prekriva tako sprednjo kot zadnjo stran telefona, jim je uspelo na hrbtni strani ustvariti kombinacijo glos in mat zaključka. Prednost slednjega naj bi bila, da se nanj prstni odtisi ne prijemajo tako zelo kot na običajno steklo.

Naprava je na voljo v dveh velikostih in pri nas (za zdaj) v črni barvi. Pixel 3 ima diagonalo zaslona 5,5 palca, pri večji različici Pixel 3 XL pa je ta 6,3 palca. Večjih razlik med napravama ni. Oba zaslona ponujata razmerje stranic 18 proti 9, kar pomeni, da bosta primerna tako za delo kot za zabavo.

Zaslon je OLED, ločljivosti 2160 x 1080 pik pri Pixel 3 in 2960 x 1440 pik pri Pixel 3 XL. Premore tudi stereo zvočnika, ki sta usmerjena naprej. To je še posebej koristno, ko gledate posnetke in telefon držite z obema rokama ali pa napravo odložite in na njej poslušate glasbo.

Po strojni plati sta oba modela opremljena z osemjedrnim mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 845, ki zagotavlja dovolj procesorske moči, in sicer v navezi s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika.

Pixel 3 že v ponudbi pri operaterjih: Telekom Slovenije ponuja Pixel 3 XL, A1 in Telemach pa manjšo različico Pixel 3.
Ne spreglejte