Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
22. 2. 2013,
13.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

telefon

Petek, 22. 2. 2013, 13.52

8 let

Tegro 4 bo v telefon prvi vgradil ZTE

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prve supertelefone z Nvidiinim noro hitrim procesorskim skupkom bo (domačim) odjemalcem prvi ponudil kitajski telekomunikacijski gigant ZTE.

Telefon, ki še nima imena, bo stomilijonski kitajski androidni skupnosti predvidoma na voljo šele julija, bo pa o partnerstvu Nvidie in ZTE-ja najbrž veliko govora na prihajajočem Mobilnem svetovnem kongresu v Barceloni, ki bo vrata odprl v ponedeljek. Popolna neznanka trenutno sicer ostaja vkorakanje izredno zmogljive ploščice na evropski in ameriški trg, kjer blagovno znamko ZTE pozna le malo tehnoloških potrošnikov, pa čeprav gre za četrtega največjega proizvajalca mobilnih telefonov na svetu.

Nvidiina Tegra četrte generacije je zagotovo kandidatka za najmočnejše digitalno srce mobilne naprave – grafičnih jeder je v močnejši izdaji kar 72 (obstaja namreč tudi nekoliko okrnjena Tegra 4i, ki ne bo namenjena telefonom premijskega, temveč proletarskega razreda), štirijedrni procesor Cortex-A15 pa že privzeto bije pri skoraj dveh gigahercih, kar pomeni hitrejše bliskovito odpiranje spletnih strani in "crysisovsko" grafiko.

Izključena ni niti podpora ločljivosti Ultra HD oziroma 4K, samoumevna pa je seveda združljivost s standardom LTE tretje kategorije, kar pomeni prenos podatkov do tisoč megabitov na sekundo. Nvidia sicer obljublja tudi naknadno nadgradnjo procesorja, ki naj bi hitrost prenosa podatkov zvišala za kar 50 odstotkov (četrta kategorija LTE, 1500 megabitov na sekundo).

Ker je tako zmogljiv osrednji čip tudi precej lačen elektrike, bo ZTE poskrbel za nekaj baje "fenomenalnih" rešitev, ki bodo baterijo rešili pred prezgodnjo smrtjo.

Tegra 4 bo na proizvajalcem telefonov in tablic sicer na voljo šele v drugi četrtini leta, je pa Nvidia sporočila, da sta si svojo pošiljko procesorjev trenutno zagotovila le ZTE in Vizio, ameriška manufaktura tablic in ultrabookov.

Ne spreglejte