Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 10. 2009,
15.35

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 10. 2009, 15.35

3 leta, 8 mesecev

Samsung Corby: novi mobilnik z velikim zaslonom na dotik za poživitev vsakdana v socialnih skupnostih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Samsung Electronics, drugi največji proizvajalec mobilnih telefonov na svetu, je z modelom Corby (S3650) predstavil Full-Touch mobilnik ...

... ki postavlja nova merila na področju mobilnikov z zaslonom občutljivim na dotik. Aparat odlikuje velik zaslon diagonale 7cm in inovativna oblika, ki omogoča menjavo pokrovčkov za baterijo – t. i. „Fashion Jackets“. Trendi preobleke živahnih pisanih barv so Corbyju priložene in uporabniku omogočajo menjavo v skladu z razpoloženjem. Poleg vpadljivega dizajna pa Corby prepriča predvsem z združitvijo najbolj priljubljenih storitev na področju socialnega mreženja in socialnih skupnosti. V Sloveniji bo Corby na voljo od oktobra po ceni 172,90 EUR (priporočena maloprodajna cena).

Trendovski mobilnik

Samsung Corby se od preostalih mobilnikov z zasloni na dotik razlikuje po lepo zaobljenih linijah in nekonvencionalnih živih barvah, kot so rumena, oranžna, bela in roza. Uporabnik lahko po želji izbira med živahnimi pokrovi in barvo svojega telefona po volji spreminja in menjuje. Pri Samsungu so prav tako ustregli tistim, ki si želijo barvne zmernosti, saj je telefon na izbiro tudi v klasični črni barvi.

Corby ne vzbuja pozornosti samo s svojo zunanjostjo. Da izstopa iz sivine prav tako poskrbita inovativni uporabniški vmesnik z grafičnim menijem in ozadje zaslona, ki se ujema z izbranimi funkcijami mobilnika. Corby razpolaga tudi s Samsungovim prepoznavnim Touchwiz uporabniškim vmesnikom, ki se ponaša z vibracijskim odzivom na dotik. Preprosto upravljanje mobilnika zagotavljata tudi dodatni funkciji, in sicer: upravljanje povečave/pomanjšave z enim prstom in pametno odklepanje. Obe funkciji se sicer pojavljata samo v aparatih višjega cenovnega razreda in obe funkciji sta bili razviti znotraj podjetja Samsung.

Socialno mreženje kar na poti

Predvsem ljubitelji socialnih skupnosti bodo v Corby-ju našli vse, kar jim poželi srce. Dostop do standardnih storitev, kot so Facebook®, Twitter® in MySpace®, je mogoč v hipu. Posodobitve statusa in live-feedi prijateljev se prikažejo preko pojavnih (pop-up) oken, storitve SNS (Social Networking Services). Komunikacijo z ljudmi iz celega sveta olajša slovar.

Preko widgetov (pripomočkov) so na Corbyjev uporabniški vmesnik neposredno intergrirani tudi YouTube®, Flickr®, Picasa®, Photobucket® ter druge priljubljene socialne skupnosti, ki tako omogočajo enostavno nalaganje lastnih vsebin, fotografij in video posnetkov. To doslej še nikoli ni bilo tako preprosto.

Samsung Corby (S3650) bo v Sloveniji na voljo od oktobra po ceni 172,90 EUR (priporočena maloprodajna cena). Več informacij najdete pri svojem mobilnem operaterju in v specializiranih prodajalnah.

Tehnični podatki modela Samsung Corby (S3650)

Ne spreglejte