Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 2. 2014,
12.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

startup

Četrtek, 13. 2. 2014, 12.04

8 let

Kako se vključiti v praški pospeševalnik Wayra?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Iniciativa Start:up Slovenija danes v Ljubljani v sodelovanju s podjetniškim pospeševalnikom za digitalna startup podjetja Wayra CEE organizira poseben dogodek.

Na njem bodo strokovnjaki iz ekipe tega pospeševalnika delili znanja in izkušnje o gradnji startup podjetij in skupnosti ter o načinih za zagotovitev mednarodne prepoznavnosti.

Na popoldanskem dogodku v Tehnološkem parku Ljubljana bodo predstavili tudi podrobnosti o pozivu za vključitev v pospeševalnik Wayra CEE in o tem, kako pripraviti uspešno prijavo. Wayra CEE je namreč objavil poziv za vključitev desetih startupov v program pospeševalnika.

Med govorniki bo tudi Matija Hiti iz Slovenije, soustanovitelj startupa JollyDeck, ki je bil leta 2013 sprejet pospeševalnik Wayra UK. JollyDeck je platforma za e-učenje, ki omogoča hitro usposabljanje zaposlenih. Rešitev temelji na uporabi elementov računalniških iger in družabnih omrežij, ki učenje spremeni v zabavo.

Podjetniški pospeševalnik za startupe s področja digitalnih tehnologij Wayra je nastal v Pragi na pobudo španskega telekomunikacijskega velikana Telefonica. Svetovni podjetniški pospeševalnik izvaja usposabljanja za startup podjetnike, ki prihajajo predvsem iz Srednje in Vzhodne Evrope.

Program pospeševalnika vključuje mentorje in delovne prostore, investicijski sklad v višini 40 tisoč evrov, možnost dostopa in uporabe globalne mreže z več kot 300 milijoni uporabnikov storitev Telefonice.

Wayra se poleg podpore startup podjetnikom osredotoča tudi na grajenje startup skupnosti v srednje- in vzhodnoevropski regiji ter na zagotavljanje mednarodnega ugleda ter prepoznavnosti, še piše na spletni strani Iniciative Start:up Slovenija.

Ne spreglejte