SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Amazon pošilja svoj pametni telefon

3

termometer

Googlu, Applu, Nokii in drugim velikanom, ki jih večina Zemljanov pozna (tudi) po razvoju pametnih telefonov, se bo v bližnji prihodnosti pridružil še Amazon.

Amazon, ki ga sicer poznamo kot spletnega trgovca, se bo po poročanju Wall Street Journala v drugi polovici letošnjega leta pridružil velikanom, ki razvijajo pametne telefone. Govorice o razvoju Amazonovega pametnega telefona so se začele širiti sicer že lani.

In kaj je posebnega na Amazonovem pametnem telefonu? Nova napravica bo imela 3D-zaslon. Sprednja kamera na telefonu bo spremljala pogled uporabnika in prilagajala slike na zaslonu tako, da se bodo pojavljale v 3D-različici. Torej, brez pomoči 3D-očal, ki jih razvija eden od njegovih največjih tekmecev.

Na mestu je tudi vprašanje, zakaj se usmerja na trg pametnih telefonov, kjer je (vsaj tako se zdi) bitka odstotkov že končana? S pametnimi telefoni bi Amazon lahko pridobil nove podatke o svojih uporabnikih prek map, telefonskih klicev in prenosov aplikacij, na podlagi tega pa jim dal nove, izboljšane nakupovalne namige. Poleg izrazito marketinške usmeritve pa je močan tudi potencial za nadgradnjo nekaterih storitev, kot je plačevanje prek mobilnikov. Sicer pa, če njegovi tekmeci dvomijo o nastopu na trgu pametnih telefonov: Amazon je svojo prepričanost o usmeritvi v tehnološki svet dokazal že v preteklih dneh s predstavitvijo Fire TV.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin