Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 12. 2012,
7.12

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Četrtek, 20. 12. 2012, 7.12

2 meseca, 3 tedne

Cirkopolis – metropola sodobne cirkuške umetnosti v Cankarjevem domu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Zadnje decembrske dni bo s scenskim spektaklom Cirkopolis na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma kraljeval sodobni cirkuški ansambel Cirque Éloize.

Cirque Éloize stari znanci slovenskega občinstva Cirque Éloize so že stari znanci slovenskega občinstva in Gallusove dvorane, saj so z dih jemajočimi spretnostmi in vragolijami, izvirnostjo in domišljijo v preteklosti že poskrbeli za nepozabno razvedrilo za vse generacije in okuse – leta 2005 s predstavo Nomade in leta 2007 s predstavo Nebbia/Megla.

Cirkopolis – med sanjami in bajko Nova stvaritev Cirque Éloize se giblje med sanjami in bajko, resničnostjo in umišljenostjo, v gledalcu porodi razmišljanje o vsakodnevni ustaljenosti in družbenih vedenjskih obrazcih ter introspekcijo o najglobljem hrepenenju. Delo Cirkopolis sta navdihnila filma Metropolis Fritza Langa in Brazil Terryja Gilliama, ki obsojata zatiralno naravnanost nepravičnih in totalitarnih družb. Predstava ponuja svojstveni vpogled Cirque Éloize v zelo aktualno temo, svoje videnje skupina navda z upanjem. Sivino ozarjajo barvni prebliski, prevzemajoča glasba preplavi dušo in glavnemu liku, pisarniškemu delavcu, omogoči izražanje osebnostne edinstvenosti.

Dvanajst umetnikov bo v Cirkopolisu izvajalo izpopolnjene akrobatske discipline, kot so žongliranje z diabolom, trapez, vratolomne vaje na vrvi in odskočni deski, vragolije z obroči in drogi, skupinske akrobacije in kontorzija. Platna in prosojni zasloni bodo ustvarili sanjsko scenografijo, prepolno nadrealne in klovnske umišljenosti. Z nepretrganim tokom akrobacij, glasbe, podob in iluzije Cirkopolis ustvarja domišljijsko pokrajino, katere artistične bravure so poslastica za oči in čute.

 

Domišljijsko potovanje ob preprostih, a silovitih podobah "Naše preproste, vendar silovite podobe občinstvo popeljejo na domišljijsko potovanje. Ob spremljavi izvirne avtorske glasbe se pojavljajo eklektični liki, ki lovijo ravnotežje na premici med resničnostjo in fantazijo. Oživijo v kreativnem okolju, kjer je mogoče vse," napoveduje Jeannot Painchaud, umetniški vodja Cirkopolisa. O njegovih besedah se bo mogoče v živo prepričati v Cankarjevem domu, vsak večer od 27. do 31. decembra.

Ne spreglejte