Sobota,
20. 7. 2024,
11.48

Osveženo pred

4 ure, 13 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Električni avtomobili Renault Kitajska Revoz Twingo

Natisni članek

Sobota, 20. 7. 2024, 11.48

4 ure, 13 minut

V sredo uradni začetek proizvodnje električnega twinga v Revozu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Renault twingo | Renault je sprva nameraval novo generacijo twinga razviti z Volkswagnom, a zdaj naposled ne sodelujeta. Volkswagen bo svoj avtomobil izdelal sam, pri Renaultu pa so zdaj potrdili razvoj twinga s pomočjo kitajskega tehničnega partnerja. Podrobnosti niso znane, prav tako ne, katero kitajsko podjetje bi Renaultu lahko pomagalo. | Foto Renault

Renault je sprva nameraval novo generacijo twinga razviti z Volkswagnom, a zdaj naposled ne sodelujeta. Volkswagen bo svoj avtomobil izdelal sam, pri Renaultu pa so zdaj potrdili razvoj twinga s pomočjo kitajskega tehničnega partnerja. Podrobnosti niso znane, prav tako ne, katero kitajsko podjetje bi Renaultu lahko pomagalo.

Foto: Renault

Da bo francoski avtomobilski proizvajalec Renault proizvodnjo prenovljene različice cenovno dostopnejšega električnega twinga zaupal novomeškemu Revozu, se v javnosti ugiba že nekaj mesecev. Vendar, kot poroča Forbes Slovenija, naj bi v sredo vendarle tudi uradno potrdili začetek proizvodnje v Novem mestu. Podpis memoranduma o soglasju, ki bo podlaga za zagon proizvodnje, bo po njihovih navedbah v sredo na sedežu Revoza v Novem mestu.

Po neuradnih informacijah naj bi se sredine slovesnosti ob podpisu memoranduma udeležil tudi slovenski politični vrh, poleg predsednika vlade Roberta Goloba tudi gospodarski minister Matjaž Han in podpredsednik za industrijsko področje znamke Renault Herbert Steiner.

Na ministrstvu za gospodarstvo in pri Revozu teh informacij za spletni medij niso želeli komentirati. V sredo naj bi bile znane tudi podrobnosti o tem, koliko bo znašala vrednost naložbe, kaj projekt pomeni za delovna mesta v Revozu, ter druge podrobnosti projekta. Naložbo Renaulta v Sloveniji naj bi podprla tudi slovenska država, pri čemer ni znano, s kolikšnimi sredstvi in pod kakšnimi pogoji.

Renault twingo
Avtomoto Uradno: Renault v razvoj s Kitajci, proizvodnja v Revozu?

Lani so v Revozu zabeležil 822,5 milijona evrov prihodkov od prodaje

Ob tem poudarjajo tudi informacijo, da so se predstavniki Revoza v zadnjem letu na to temo večkrat sestali s predstavniki gospodarskega ministrstva, nazadnje pred dvema tednoma, ko je beseda po navedbah v Erarju tekla o nadaljevanju pogovorov glede načrtovane investicije in načrtovanju komunikacijskih aktivnosti.

Da bo odločitev o tem, ali bodo izdelovali prenovljeno različico električnega twinga, znana kmalu, so v Revozu za STA potrdili konec aprila.

Lani so v Revozu zabeležil 822,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, medtem ko jih je bilo predlani za 933,3 milijona evrov. Čisti dobiček se je medtem podvojil s 4,7 milijona evrov na 9,4 milijona evrov. V novomeški tovarni so junija zaključili proizvodnjo starega modela twinga in električnega twinga, od tedaj pa sestavljajo le še clio 5.

vlak, Slovenske železnice
Novice Zaradi investicijskih in vzdrževalnih del zamude in nadomestni prevozi na SŽ #video