Četrtek,
27. 1. 2022,
1.47

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

7

Natisni članek

SUV renault austral Renault

Četrtek, 27. 1. 2022, 1.47

2 leti, 3 mesece

Renault austral

Takšen bo znotraj novi Renaultov SUV #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

7

Renault astral | Kljub pokončno postavljenemu zaslonu na dotik so pri Renaultu ohranili fizična stikala, ki so vidna pod zaslonom. | Foto Renault

Kljub pokončno postavljenemu zaslonu na dotik so pri Renaultu ohranili fizična stikala, ki so vidna pod zaslonom.

Foto: Renault

Renault bo kmalu v celoti razkril prihajajoči model austral, ki bo z novo arhitekturo, tehnologijo in podobo neposredna zamenjava za srednje velik model kadjar. Tokrat so Francozi pokazali potniško kabino, ki bo očitno zelo podobna tisti iz novega električnega megana e-tech. V ospredju so seveda pokončno postavljen 30,5-centimetrski zaslon na dotik in enako veliki digitalni merilniki.

Austral se bo pridružil modelu megane e-tech electric in postal najbolj napreden renault ta hip. To bo dosegel z napredno potniško kabino, dvema digitalnima zaslonoma in serijo asistenčnih sistemov. Kot vidimo s fotografije, bo voznik v rokah držal tudi spremenjen volanski obroč, s prirezanim dnom.

Fizična stikala ostajajo

Čeprav bo austral podprt z vso najnovejšo digitalno ponudbo, bodo pri Renaultu očitno ohranili najpomembnejša fizična stikala. Če sklepamo po besedah Francozov, bo kar 90 odstotkov vseh funkcij na voljo le klik ali dva stran. Pod osrednjim zaslonom bo tako voznik lahko upravljal klimatsko napravo in druge pomembnejše funkcije.

Celotno uporabniško izkušnjo bo na novo raven dvignil nov operacijski sistem OpenR Link, seveda ne bo manjkala podpora za Android Auto in Apple CarPlay, na voljo pa bodo tudi Googlove funkcije.

Eden prvih brez osrednjega grebena?

Danes imajo ravno dno, brez osrednjega tunela v večini primerov le električna vozila, a zaokrožile so govorice, da naj bi bil brez osrednjega tunela. Zaradi tega naj bi bila potniška kabina nadpovprečno prostorna, v njej bo več predalov s prostornino vsaj trideset litrov. Na voljo bo tudi pomična zadnja klop, pri bolje založenih paketih tudi električno zložljiva. Glede na zadnjo fotografijo nam ne bo več treba dolgo časa čakati, Renault bo australa v celoti razkril v prihodnjih tednih.