Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
1. 4. 2020,
8.02

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

4

Natisni članek

Alfa Romeo Arnaud Leclerc

Sreda, 1. 4. 2020, 8.02

4 leta

Alfo Romeo bo v Evropi vodil Arnaud Leclerc

Prodaja pada, Alfa Romeo dobila novega šefa

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

4

Alfa romeo tonale | Prihodnje leto bo Alfa Romeo predstavila športnega terenca tonale, ob tem pa tudi prenovljena modela giulia in stelvio.

Prihodnje leto bo Alfa Romeo predstavila športnega terenca tonale, ob tem pa tudi prenovljena modela giulia in stelvio.

Avtomobilska znamka Alfa Romeo je dobila novega predsednika za Evropo. To bo postal Arnaud Leclerc, ki se bo moral spopasti predvsem z nizkimi prodajnimi številkami.

Arnaud Leclerc bo nasledil Alberta Cavaggionija, ki je bil predsednik znamke v Evropi le eno leto. | Foto: Alfa Romeo Arnaud Leclerc bo nasledil Alberta Cavaggionija, ki je bil predsednik znamke v Evropi le eno leto. Foto: Alfa Romeo Alfa Romeo ima danes v ponudbi tri modele (giulia, stelvio, giullieta). Pred kratkim so se poslovili od mita in nišnega modela 4C, predvidoma bodo s trga umaknili tudi nekoč dokaj uspešno giullieto.

Medtem ko čakajo na svojega naslednjega športnega terenca, to bo kompaktni SUV tonale, so za svoje evropske posle dobili novega predsednika.

Krmilo znamke v Evropi bo prevzel Arnaud Leclerc, ki je v preteklosti delal za Hondo in koncern PSA Peugeot Citroen. Leclerc bo nasledil Alberta Cavaggionija, ki je bil predsednik znamke v Evropi le eno leto.

O svojem delu bo poročal evropskemu predsedniku koncerna Fiat Chrysler Pietru Gorlierju in globalnemu vodji znamke Alfa Romeo Timu Kuniskisu.

Prodaja je lani padla za tretjino

Prodaja znamke Alfa Romeo je lani upadla za 36 odstotkov, kažejo podatki evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA). Prodali so 50.830 avtomobilov. Več jih je uspelo prodati celo Lancii (58.903), ki proizvaja le en model, pa še tega prodaja zgolj v Italiji.

Prihodnje leto bo Alfa Romeo predstavila športnega terenca tonale, ob tem pa tudi prenovljena modela giulia in stelvio. Naslednji načrti – med temi je bil tudi majhen športni terenec za leto 2022 – bodo odvisni tudi od združevanja s koncernom PSA in predvidene delitve platform.

Ne spreglejte