Sobota,
1. 2. 2020,
12.45

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

1

Natisni članek

Porsche Italija dirkališče Varna vožnja

Sobota, 1. 2. 2020, 12.45

4 leta, 2 meseca

Porschejev novi dirkalni center na dosegu Slovencev #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

1

Porsche center Italija | Poleg dirkališča bo tudi večnamenska zgradba, oblečena v steklo, kjer bodo potekala izobraževanja, v njej pa bosta tudi razstavni prostor in restavracija. | Foto Porsche

Poleg dirkališča bo tudi večnamenska zgradba, oblečena v steklo, kjer bodo potekala izobraževanja, v njej pa bosta tudi razstavni prostor in restavracija.

Foto: Porsche

Porsche je začel graditi novi center, kjer bodo razvijali svoje modele in imeli poleg tega še center za različne treninge (tudi dirkanja). Italijanski Autodromo di Franciacorta bo tako postal še osmi takšen Porschejev center na svetu, ki bo hkrati od Slovenije oddaljen manj kot štiri ure vožnje.

Poligon Gaj
Avtomoto Dirkališče v Sloveniji? Vlada odločno proti dolenjski rešitvi.

Na šestdesetih hektarjih bo zgrajena 223 kvadratnih metrov velika osupljiva večnamenska zgradba. Oblečena bo v steklo in imela zavito streho, v njej pa bodo restavracija s teraso, razstavni salon ter druge manjše sobe za konference in izobraževanja.

Srce centra bo 2,5 kilometra dolgo dirkališče

Poleg glavne zgradbe bo seveda najpomembnejši del centra - 2,5 kilometra dolgo dirkališče. Na njem bodo kupci lahko preizkušali nove ali stare modele ter se učili pravilnih tehnik dirkanja. A to še ni vse, zraven bo tudi namenska "off-road" steza in na preostalih 30 hektarjih še precej drugih aktivnosti (dinamični odseki, krog za učenje drsenja, odsek s hidravlično ploščo ...).

Na Autodromo di Franciacorta Porsche pričakuje okoli 20 tisoč obiskovalcev letno. Ti bodo imeli dostop tudi do naprednega dirkalnega simulatorja, dirkali bodo lahko z električnimi gokarti in lastniki bodo tam lahko prevzeli svoj novi avtomobil.

Porsche ima podobne center še v Leipzigu, Silverstonu, Atlanti, Le Mansu, Los Angelesu, Šanghaju in Hockenheimringu. Ta bo tako najbližje Sloveniji in od Ljubljane oddaljen približno štiri ure vožnje.

Avtomoto Porsche kljubuje trendom in proda vse več avtov

Porsche center Italija | Foto: Porsche Foto: Porsche