SiolNET. Avtomoto Novice
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policisti v Luksemburgu tudi s teslo S?

0,23

termometer

Tesla S Luksemburg policija

Če bodo dobili odobritev pristojnih homologacijskih uradnikov, bodo policisti v Luksemburgu začeli promet nadzorovati z električno teslo S.

Luksemburški dizel za evro, 220 km/h po autobahnu, "miže" skozi Karavanke


Majhna država bo zlahka kos električni lim Foto: Pierre Matge/Luxemburger Wort Foto: Pierre Matge/Luxemburger Wort uzini

Policiji v Los Angelesu in Denverju so v svoje flote že vključili tudi električno teslo S, zdaj pa bo tak avto predvidoma patruljiral tudi po cestah v Luksemburgu. Ta majhna država, ki je med drugim znana tudi po nizkih cenah pogonskih goriv, je z dolžino 82 kilometrov in širino 57 kilometrov kot naročena za električna policijska vozila.

Policisti v Luksemburgu so dve tesli S prejeli lani jeseni in jih zdaj že opremili z vso potrebno opremo za nadzor prometa in patruljiranje, je poročal Luxemburger Wort.

Dokončno zeleno luč bodo morali policijski tesli S dati še pristojni organi, ki še preverjajo sisteme dodatnih luči na avtomobilu, opraviti pa morajo še preizkus vozila pri visoki hitrosti. Okoliščine tega testa niso natančno znane, tesla S pa sicer lahko doseže najvišjo hitrost 250 kilometrov na uro.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin