Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 5. 2013,
11.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Opel

Četrtek, 30. 5. 2013, 11.28

8 let

Opel cascada prihaja skupaj s poletjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Opel cascada nadaljuje tradicijo kabrioletov, s platneno streho pa časti klasiko. Čeprav prihaja s poletjem, pri Oplu pravijo, da je za vse štiri letne čase.

Za doplačilo premijska streha

Opel ponuja streho v dveh izvedbah, tista dražja, t. i. premijska, je zaradi bolj gosto tkane tkanine zvočno bolje izolirana, med samo vožnjo pa se manj upogiba. Doplačilo zanjo vas bo stalo 290 evrov.

V 17 sekundah vam veter že lahko razmrši lase in vam pričara občutek svobode. Streho lahko zložite kar med vožnjo vse do 50 kilometrov na uro. Za to vam ni treba ustaviti ob cesti. Platnena streha je tisto, kar daje klasiki veljavo.

Nov model prinaša tudi novo mero

Kot smo poročali že s prve vožnje v Monaku, je opel cascada srednje velik štirisedežni kabriolet. Od svoje predhodnice astre twin top, s katero razen kabrioletskega porekla nima kaj dosti skupnega, je cascada zrasla za 23 centimetrov, kar jo postavi po velikosti ob bok mercedesu E, A5 in BMW-ju serije 3.

Se pa od enako velikih ali manjših kabrioletov razlikuje po tem, da zanj proizvajalec jamči od 15 do 30 odstotkov nižje cene.

Premijska oprema v cenovnem razredu osnovne

Avtomobil je opremljen z električnim sistemom za lažje vstopanje easy entry. Poleg tega ponudi še električni podajalnik varnostnega pasu, ki se elegantno približa, ko zapremo vrata.

Udobno pa nam bo tudi na ergonomskih sprednjih sedežih, ki imajo nastavljiv sedežni del – tega lahko podaljšamo in si sedenje popolnoma prilagodimo svojim potrebam.

Če si zaželite usnjenih sedežev, je šok ob poletnih dneh, ko sedemo na razbeljeno usnje, zdaj preteklost. Sedeži so iz toplotno odbojnega usnja, ki je podprto še s prezračevanjem.

Cene in prodajni cilji

Začnejo se pri 23.600 evrih za bencinski motor 1.4 ECOTEC (88 kilovatov) s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Najvišjo ceno ima dizelski model 2.0 BiTurbo CDTI ECOTEC s sistemom start&stop in 143 kilovati (31.100). Vmes je še bogata paleta dodatne opreme za doplačilo. Še to: avtomobil prodajajo v 10 barvah karoserije in v treh barvnih različicah platnene strehe.

Prodajni načrti se sučejo okoli številke 10.000 prodanih vozil letno v Evropi, v Sloveniji si uvoznik obeta od 10 do 15 prodanih cascad.

Ne spreglejte