Gregor Pavšič

Ponedeljek,
16. 12. 2019,
10.07

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

1

Natisni članek

Cybertruck Tesla

Ponedeljek, 16. 12. 2019, 10.07

4 leta, 4 mesece

Cybertruck buri domišljijo: bo sploh lahko pripeljal v Evropo?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

1

Tesla cybertruck | Cybertruck je resnično futurističen in oblikovno bližje vojaškim vozilom kot klasičnim poltovornjakom. Dolg je 5,8 metra, širok dva metra in visok 1,9 metra. Zaradi svojih ravnih linij in velikih ploskev še danes deli mnenja. Tako kot pri vseh stvareh pa so nekateri navdušeni nad drugačnim videzom, spet drugi pa takšne oblike nikakor ne morejo sprejeti. | Foto Tesla

Cybertruck je resnično futurističen in oblikovno bližje vojaškim vozilom kot klasičnim poltovornjakom. Dolg je 5,8 metra, širok dva metra in visok 1,9 metra. Zaradi svojih ravnih linij in velikih ploskev še danes deli mnenja. Tako kot pri vseh stvareh pa so nekateri navdušeni nad drugačnim videzom, spet drugi pa takšne oblike nikakor ne morejo sprejeti.

Foto: Tesla

Tesla je s konceptom poltovornjaka veliko pozornosti požela tudi v Evropi, a cybertruck bo moral po mnenju strokovnjakov pred vstopom na evropski trg doživeti marsikatero predelavo.

Tesla cybertruck
Avtomoto To je razlog za skrajen dizajn Teslinega pickupa

Tesla je za rezervacijo cybertrucka zahtevala le sto dolarjev in tudi zato se je lahko že v nekaj dneh pohvalila z več kot četrt milijona rezervacij za ta (milo rečeno) nenavadni poltovornjak. Cybertruck deli mnenja, kljub temu pa so ga rezervirali tudi Evropejci.

Dobiti mora drugačne žaromete, boljšo zaščito pešcev in kolesarjev ...

Teslo pa pred vstopom na evropski trg čaka težko delo, meni nemški specialist za avtomobilsko varnost Stefan Teller. Cybertruck bo potreboval občutne spremembe osnovnega dizajna, je povedal za Der Spiegel. Medtem ko v ZDA proizvajalci sami homologirajo vozila, je ta postopek v Evropi precej bolj zapleten. Postavlja se vprašanje, kako bi se cybertruck kot koncept znašel na varnostnih trkih Euro NCAP. Tellerja še posebej skrbi zaščita pešcev in kolesarjev, saj je Teslin poltovornjak izdelan iz ojačanega jekla.

"Sprednji del ne sme biti tako tog. Odbijač in sprednji del morata vsrkati energijo ob trčenju," je poudaril Nemec.

Avtomoto 146 tisoč rezervacij: to je ozadje Teslinega "spodrsljaja" #video