Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2011,
10.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Družinski Avtomoto Chevrolet

Torek, 1. 2. 2011, 10.30

8 let

Chevrolet orlando

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Chevroletov novi enoprostorec nosi enako ime kot študija, predstavljena pred dvema letoma in pol. Orlando je postavljen na podvozje cruza, torej gre za srednjo velikost družinskega potovalnika.



Karavansko terenske poteze

Na prvi pogled se enoprostorski orlando razkazuje kot karavan, saj ne gre za enoprostorsko položno povezavo med pokrovom motorja in ostrešjem. Drugi pogled razkriva robustne podrobnosti na sprednji maski in terenske obrobe na blatnikih okoli koles. Lahko bi ga imenovali športni enoprostorec. Chevroletov logotip na maski je prav izdaten, vendar ne tolče ven tako besno, da bi orlandovo ime lahko povezovali z Ariostovo epsko pesnitvijo.

Sedemsedežnik

Prostor pred voznikom je delno povzet po captivi, sicer pa je prvih pet sedežev povsem avtomobilskih. Torej bo moral najšibkejši člen med potniki v drugi vrsti sedeti na ožjem sredinskem sedežu, pa tudi prostor za šestega in sedmega potnika je bolj skopo odmerjen. Tudi prtljaga bo morala na kolena, saj jo za sedmimi sedeži ostane le za 89 litrov. Ja, lepa priložnost za strešni kovček, če bo orlando polno zaseden. No, takšne panike pa ni za petimi sedeži, kjer prtljažnik do spodnjega roba stekel meri 454 litrov.

Štiri različice s tremi motorji

Za orlanda je na voljo en bencinski motor z delovno prostornino 1,8 litra in ročnim petstopenjskim menjalnikom. Bolj pestra je dizelska ponudba dvolitrskih motorjev, ki razvijajo 96 oziroma 120 kilovatov. Menjalniki so šeststopenjski, pri močnejšem motorju je na izbiro tudi samodejno prestavljanje.

3500 evrov od LS do LTZ plus

Pomembnejše elemente, ki so razvrščeni v pet stopenj, navajamo po vrsti. LS: ESP, sedem sedežev, ogrevani električno pomični ogledali, set za popravilo pnevmatike. LT: parkirni senzorji, potovalni računalnik, električni pomik vseh stekel, usnjen, tudi po globini nastavljiv volan. LT plus: samodejna klimatska naprava, 16-palčna lita platišča, meglenke, naprednejši avdiosistem – šest zvočnikov, USB, iPod. LTZ: 17-palčna platišča, senzorski brisalniki, tempomat, električno zložljivi ogledali. LTZ plus: usnjeni sedeži, sprednja dva ogrevana.

Ne spreglejte