TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 10. 2010,
14.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 14. 10. 2010, 14.21

8 let

Uvedba davka na nepremičnine verjetno šele z letom 2012

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pri uvedbi davka na nepremičnine bo po besedah finančnega ministra Franca Križaniča zelo verjetno prišlo do zamika.

Kot je po seji vlade dejal Križanič, se bo davek najverjetneje začel uveljavljati šele z letom 2012. Razprave o sami strukturi davka so po ministrovih besedah v koaliciji še vedno živahne.

Križanič: Potrebno bo prečistiti podatke v registru Kot je pojasnil Križanič, je zamik predvsem posledica zapleta pri zbiranju podatkov o nepremičninah, saj bo potrebno prečistiti podatke v registru nepremičnin. Številni lastniki nepremičnin so bili namreč s podatki na informativnih izračunih vrednosti nepremičnin nezadovoljni.

Kdaj bo vlada predlog zakona sprejela in ga poslala v DZ, Križanič ni mogel napovedati, saj se koalicijski partnerji glede na rezultate javne razprave še naprej usklajujejo.

V opoziciji predlaganim rešitvam ostro nasprotujejo Na predlagani osnutek zakona o davku na nepremičnine so se v javni razpravi, ki se je začela že poleti, pojavile številne pripombe, v opoziciji in v nekaterih stanovskih združenjih pa predlaganim rešitvam ostro nasprotujejo. Tudi v koaliciji glede strukture in ambicioznosti davka še ni soglasja.

Pahor: Gursovo poročilo bo najprej obravnavalo ministrstvo Za zaplete pri pripravah na uvedbo davka na nepremičnine je sicer po besedah predsednika vlade Boruta Pahorja odgovorna predvsem Geodetska uprava RS (Gurs), a najbolj odgovorna instanca v državi je vlada, zato so ministri na seji razpravljali tudi o tem, kako to zmedo odpraviti.

Kot je napovedal, bo Gurs pripravil poročilo, ki ga bo najprej obravnavalo ministrstvo za okolje in prostor, nato pa še vlada. Pahor je zagotovil, da bo našla rešitve, kako ustrezno urediti področje obdavčitve nepremičnin.

"Ljudje si zaslužijo natančno in pravilno informacijo" Ljudje si po premierovih besedah zaslužijo natančno in pravilno informacijo o svojih nepremičninah. Zaveda se namreč, da je to področje tudi zaradi zgodovinskih izkušenj in visoke stopnje lastništva nepremičnin v Sloveniji izjemno občutljivo vprašanje.

Ne spreglejte