Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 11. 2012,
18.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 21. 11. 2012, 18.14

8 let

Slovenski par blestel na svetovnem prvenstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Damir Halužan in Anna Mashchyts, državna prvaka v latinskoameriških plesih, sta na sobotnem svetovnem prvenstvu na Dunaju izboljšala svoj najboljši rezultat.

Štajerec in Ukrajinka dokazujeta, da njun lanski uspeh, ko sta na svetovnem prvenstvu v Singapurju osvojila 11. mesto, ni bil muha enodnevnica. Plesalca sta iz meseca v mesec dvigovala formo in po nazivu državnih prvakov osvojila nov uspeh. Na sobotnem svetovnem prvenstvu v latinskoameriških plesih sta že po prvih plesih očarala in se suvereno prebijala v nadaljnje kroge tekmovanja. Ob koncu pa so sodniške ocene pokazale vrhunski rezultat, saj sta izboljšala lanskega ter si priplesala 9.‒10. mesto. Uvrstila sta se med najboljšo deseterico na svetu, kar dokazuje, da je na Damirja in Anno treba še kako računati. "Z rezultatom sva zelo zadovoljna. Vesela sva, da sva izboljšala lansko uvrstitev. Na parketu sva resnično dala vse od sebe. To pa ni bilo težko, saj je bila dvorana nabito polna in vzdušje je bilo fenomenalno."

Velika podpora ob parketu Karizmatična, a hkrati preprosta plesalca je ob parketu ves čas spremljal nekdanji svetovni prvak Andrej Škufca s svojo soplesalko Melindo. V podporo pa so jima bili tudi Damirjeva družina, najboljši prijatelji in številni drugi. Damir in Anna sta bila nad rezultatom še toliko bolj navdušena, saj v sodniški zasedbi ni bilo niti enega Slovenca. Sicer pa sta se na svetovno prvenstvo pripravljala na Nizozemskem, kjer sta bila deležna dvajsetih najboljših učiteljev na svetu.

Počitek bo počakal Takoj po svetovnem prvenstvu pri naših severnih sosedih sta se odpravila naprej po bogato znanje. Zdaj sta že na Danskem, sledi pa še obisk Nizozemske in Londona. Cilj je vsekakor naslednji izziv. Gre za Grand Slam Final, ki bo 8. decembra v kitajskem Šanghaju. Na omenjeni dogodek, ki velja za evropskim in svetovnim prvenstvom za najbolj pomembno tekmovanje, je povabljenih le 12 najboljših parov sveta. Damir in Anna sta trenutno v odlični formi, zato ne gre dvomiti o njunem vnovičnem mednarodnem uspehu.

Ne spreglejte