Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 7. 2013,
13.18

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

navdih motivacija veselje

Sreda, 17. 7. 2013, 13.18

1 leto, 8 mesecev

Kako (p)ostati poln navdiha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vsi se kdaj znajdemo v položaju, ko se počutimo brez energije in zanosa za karkoli. Kako se vsak dan sproti motivirati za delo in živeti lahkotno ter zadihati s polnimi pljuči?

Biti ves čas dobre volje in se s pogumom spoprijeti z vsako težavo ni vedno najlažje. Pridejo dnevi, ko nam ne gre nič po načrtih, lahko pa se zgodi, da temnemu obdobju kar ni videti konca. Kako se soočiti s pomanjkanjem motivacije in se z veseljem podati v nov dan, razkrivajo spodnji nasveti. Ostanite zdravi Vsak dan spijte dovolj vode, ki vas bo poživila. Že jutro lahko začnete tako, da spijete deciliter ali dva vode, ki ji dodate nekaj kapljic limoninega soka. Če boste v dan stopili sveži, bo vse veliko lažje.

Pripravite se do gibanja. Vsak dan! Naj bo to obisk fitnesa ali ure aerobike, sprehod s psom ali večerni vzpon na bližnji hrib, redna rekreacija vas bo obdržala v formi, polni boste energije in lažje boste preživeli tudi psihične napore.

Naspite se. Če boste spočiti, boste dnevne naloge lažje opravili. Če ne gre drugače, si popoldne privoščite polurni počitek, po njem pa spet veselo na delo, po opravkih ali pa se z nasmehom družite z domačimi ali prijatelji.

Načrtujte svoj dan Vsak dan tri naloge. Vsako jutro si zastavite vsaj tri pomembnejše cilje, ki jih želite doseči ta dan. Bi radi zaključi pomemben službeni projekt? Vrnili izposojene knjige v knjižnico? Odtekli 10 kilometrov? Če se boste držali svojega načrta, boste zvečer v posteljo legli brez slabe vesti.

Pravilo 50/10. V službi, med učenjem ali kakšnim drugim delom naj velja – po petdesetih minutah dela si privoščite desetminutni odmor. Tako se boste odpočili in se napolnili z novo energijo.

Samorefleksija. Pomembno je, da smo do sebe realni. Sami najbolje vemo, česa smo sposobni, zato si ne dajajmo potuhe. Mar ni bolje, da smo nase ponosni in se nato za dobro opravljeno delo raje nagradimo?

Nikoli se ne nehajte učiti Berite. Knjige, strokovno čtivo ali leposlovje, članki ali dnevno časopisje, spletne strani ali elektronske knjige, pomembno je, da vas ne mine volja do branja in pridobivanja novega znanja. Brskanje. Brskanje po spletu ni vedno zapravljanje časa. Prek spleta se lahko naučite tudi plesti, popravite pokvarjeno uro ali poiščete nove kuharske recepte.

Več glav več ve. Pogovarjate se s sodelavci, iščite nove rešitve, delite ideje in si prisluhnite.

Ne spreglejte