Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 11. 2015,
15.20

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Siol.net

Foto: Bor Slana

Video: Igor Djilas

Natisni članek

advertorial Zlatko Lidl Slovenija Ustvarimo boljši svet

Ponedeljek, 23. 11. 2015, 15.20

2 meseca, 1 teden

Nogometni derbi v Zlatkovih ritmih

Siol.net

Foto: Bor Slana

Video: Igor Djilas

Otroci Doma Malči Beličeve so pred dnevi odigrali pomembno nogometno tekmo. V njihovih vrstah se je znašel raper Zlatko in poskrbel, da je bila tekma res nekaj posebnega.

Bela in zelena ekipa pred Mladinskim domom Malči Beličeve sta pred prihodom naše snemalne ekipe že nestrpno pričakovali prihod Zlatka, ki ga je v prejšnji VIP-štafeti nominiral stand-up komik Perica Jerković. Perica se je mudil med starostniki v medgeneracijskem centru Simbioza, Zlatko pa se je družil z mladimi.

Namesto rapanja na nogometno tekmo

Zlatko si je za VIP-štafeto zadal posebno misijo. Svoj prosti dan je namenil otrokom, ki živijo v Mladinskem domu Malči Beličeve. Sprva je razmišljal, da bi za otroke pripravil delavnico rapanja, a se je na koncu odločil, da bi rad preživel aktiven dan v njihovi družbi. Ker ima rad nogomet, smo organizirali posebno tekmo.

 | Foto:

Topel dom za 60 otrok

Ravnateljica doma Olga Rupnik - Krže Ravnateljica doma Olga Rupnik - Krže   | Foto: Ravnateljica doma Olga Rupnik - Krže Ravnateljica doma Olga Rupnik - Krže Mladinski dom Malči Beličeve je ustanova, ki razvojno, vzgojno in socialno ogroženim otrokom ter mladostnikom z vedenjskimi in čustvenimi težavami nudi in zagotavlja popolno, celodnevno oskrbo vse leto. Poleg tega skrbi še za varstvo, zdravstveno nego, vzgojo in prevzgojo ter celotno pomoč pri izobraževanju osnovnošolcev, izjemoma tudi srednješolcev.

Najpogostejši vzroki za sprejem v dom so vzgojna nesposobnost, nemoč staršev ali njihove vedenjske motnje, psihično in fizično nasilje v družini, smrt v družini, alkoholizem, neurejene družinske in stanovanjske razmere, ki ogrožajo normalen razvoj otroka, odklanjanje otroka in občasno ali stalno trpinčenje ter odsotnost staršev. Prednost doma je v tem, da je vključen v urbano mestno okolje, ki daje otrokom in mladostnikom več možnosti za vključevanje v različne interesne aktivnosti.

"Zlatko, kako že gre tista pesem?"

 | Foto:

Ob prihodu ga je že čakala prava nogometna majica, ekipa se je že ogrevala, ob njegovem prihodu pa so se takoj zaslišali klici z igrišča: "Zlatko, pridi sem! Kako že gre tista pesem ..."

Igrišče pred domom je bilo eno uro prizorišče napete igre. Vzgojitelj Brane Lorenčič, ki otroke redno vozi na športne tekme, je v vlogi sodnika vneto spremljal igro in spodbujal igralce, ki niso niti za sekundo popustili.

Zlatko ni potreboval niti pet minut časa, da se je popolnoma vživel v nogometaša. V družbi mladih soigralcev je bil videti, kot da se poznajo že leta dolgo. En polčas je odigral z belimi, drugega z zelenimi. Ves čas je spodbujal soigralce in – kot pravijo športni komentatorji – srce je pustil na igrišču.

Na koncu je rezultat pokazal izenačenje, a se je po podaljških izkristaliziral – beli so postali zmagovalci, a res samo za las. Po zadnjem golu so padali čestitke, skupna fotografiranja in želje, da bi se spet kmalu videli.

Lidl Slovenija je v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet z vrednostnimi boni podprl delovanje doma Malči Beličeve.

Otroci si bodo lahko kupili kakšne priboljške

 | Foto:

"Vsi so se odlično odrezali, bila je res odlična tekma, imeli smo veter v laseh. Šport je nekaj najboljšega za druženje z mladimi," je povedal navdušeni pevec, ravnateljici doma Olgi Rupnik – Krže pa predal bone za nakup v Lidlovih trgovinah.

"Zlatko je v mislih naših otrok že vsa leta, on je njihov velik vzornik. Z boni pa si bodo lahko privoščili kakšen priboljšek. Razdelila jih bom po sobah. Naših 60 otrok namreč živi v šestih sobah in vsaka soba zase živi kot družina. Vzgojitelji morajo v njihovem življenju odigrati vlogo staršev," je povedala ravnateljica, spotoma objela dekle, ki jo je prišla prosit, če se lahko fotografira z Zlatkom, jo pohvalila, kako lepo diši, in že klicala za nekim drugim otrokom, da se je treba obleči. Kot v pravi družini.

Zlatko je imel še eno nalogo, in sicer VIP-štafeto predati naprej. Kdo je naslednji VIP-ovec, ki se bo spopadel z novim izzivom, pa si oglejte v videu!

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija

Ne spreglejte