Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 9. 2021,
10.41

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

drama komedija Tiffany Haddish Billy Crystal TV Telekoma Slovenije

Sreda, 1. 9. 2021, 10.41

2 leti, 7 mesecev

Že v videoteki DKino!

Tukaj, danes (Here Today)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Tukaj, danes | Here Today © 2021 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Here Today © 2021 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Ostareli pisec komedij (režiser filma Billy Crystal) in ulična pevka (Tiffany Haddish) premagata generacijsko vrzel in stketa malo verjetno, a še kako smešno in ganljivo prijateljstvo.

ZDA │ 2021 │ 112 min. │ Komična drama

R: Billy Crystal I: Billy Crystal, Tiffany Haddish, Penn Badgley, Laura Benanti

IMDb: 6,5/10 │ Rotten Tomatoes: 48 % │ Uporabniki Googla: 85 %

Ostareli pisec komedij Charlie Burnz komaj čaka, da gre na večerjo z zmagovalko dobrodelne avkcije, nato pa izve, da njegova spremljevalka, newyorška pevka Emma, še nikoli ni slišala zanj.

Kljub slabemu začetku med njima kmalu vzcveti nepričakovano prijateljstvo. Drug v drugem najdeta sorodni duši, njuna globoka vez pa na novo opredeli pomen kolegialnosti, ljubezni in zaupanja.

Fotogalerija
1 / 9

"Staromodna komedija/drama, ki porabi vsaj toliko časa in energije za izvabljanje smeha kot za raziskovanje tragične plati zgodbe." Richard Roeper, Chicago Sun-Times


"Gledljiv film z mehkim središčem. Veseli pa nas, da je Billy Crystal spet v centru pozornosti." Owen Gleiberman, Variety


"Z dvema zmagovitima igralskima nastopoma v svojem jedru ponuja film Tukaj, danes prijeten ogled, čeprav se loteva zahtevne teme za komedijo." Eddie Harrison, The List


Napovednik filma Tukaj, danes:

Zanimivosti:

  • Scenarij, ki ga režiser in glavni igralec filma Billy Crystal napisal s pisateljem, dramatikom in scenaristom Alanom Zweibelom, temelji na Zweibelovi kratki zgodbi The Prize (Nagrada).
  • Tukaj, danes | Foto: Billy Crystal (Charlie Burnz) in Tiffany Haddish (Emma Payge) sta med snemanjem filma postala tesna prijatelja.

    Crystal je postal njena očetovska figura in ji je celo pomagal organizirati njeno Bat micvo.

    Komičarka in igralka je svoje judovske korenine odkrila, ko se je znova povezala z očetom, v Eritreji rojenem etiopskim Judom, verskega obreda, ki je potekal na njen 40. rojstni dan, pa so se udeležile še nekatere druge znane osebnosti kot sta komičarki Chelsea Handler in Sarah Silverman.
  • Tukaj, danes | Foto: Med Charliejevimi spominki je tudi fotomontaža njegove fotografije in resnične fotografije štirih preminulih komičnih legend – Imogene Coce, Sida Caesarja, Carla Reinerja in Howarda Morrisa.
  • V filmu številni zvezdniki igrajo same sebe.

    Kevin Kline in Sharon Stone se nam predstavita kot glavni zvezdi priljubljene komedije, ki jo je spisal glavni lik in režiral oskarjevec Barry Levinson (Rain Man).

    Tukaj, danes | Foto: V filmu se pojavita še priljubljeni športni novinar Bob Costas in sloviti izraelsko ameriški skladatelj in violinist Itzhak Perlman.
  • To je tretji kinematografski celovečerec v režiji Billyja Crystala po komični drami Gospod sobotnih noči (1992) in romantični komediji Pozabi Pariz (1995).

    Devetkratni voditelj podelitve oskarjev je za HBO režiral še hvaljeno športno dramo 61* (2001).
TV-priporočila: filmi o psih
Trendi Pasje radosti in filmske sladkosti
 Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Skupaj skupaj
Trendi Skupaj skupaj (Together Together)
Sanjski konj
Trendi Sanjski konj (Dream Horse)
Nevidno življenje Evridike
Trendi Nevidno življenje Evridike (A Vida Invisível/Invisible Life)
Ne spreglejte