SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Smrtni sovražnik (Archenemy)

Smrtni sovražnik
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Zvezdnik TV-serije Prava kri Joe Manganiello v neodvisnem akcijskem kriminalnem trilerju o zapitem moškem, ki nekega temnopoltega najstnika prepriča, da je junak iz druge dimenzije, ta pa mu posledično pomaga v boju proti zlobnemu mafijskemu vodji.

ZDA │ 2020 │ 87 min. │ Akcijski kriminalni triler

R: Adam Egypt Mortimer I: Joe Manganiello, Skylan Brooks, Zolee Griggs, Amy Seimetz

IMDb: 5,0/10 │ Rotten Tomatoes: 74 % │ Uporabniki Googla: 67 %

Lokalni pijanec Max Fist trdi, da je junak iz druge dimenzije in da je padel skozi prostor in čas na Zemljo, kjer pa nima posebnih moči. Edini, ki verjame njegovim zgodbam, je najstnik Hamster.

Skupaj se odpravita na mestne ulice, da bi z njih pometla zločinsko mrežo, ki preprodaja mamila, in ustavila njenega zlobnega mafijskega vodjo, znanega kot Upravnika.

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

"Majhno, ​​nepopolno oblikovano, a hkrati vseeno precej razvedrilno." Leslie Felperin, Guardian


"Neurejeno subverziven film o morebitnem superjunaku." Anton Bitel, Little White Lies


"Mortimerjev najnovejši film ne učinkuje tako dobro kot celota, vendar njegove različne komponente in visoki koncepti zadostujejo za to, da zadeve ostanejo zanimive za ljubitelje te podvrsti." Meagan Navarro, Bloody Disgusting


Napovednik filma Smrtni sovražnik:

Zanimivosti:

 • To je tretji celovečerec režiserja in scenarista Adama Egypta Mortimerja po grozljivkah Some Kind of Hate (2015) in Daniel Isn't Real (2019), film pa temelji na zgodbi, ki jo je Mortimer ustvaril z Lucasom Passmorom.
 • Smrtni sovražnik Mortimer je v intervjuju za spletno stran Bloody Disgusting potrdil, da snema trilogijo Vrtinec (Vortex).

  To bodo sestavljali filmi Daniel Isn't Real (2019), Smrtni sovražnik (2020) in načrtovani tretji celovečerec, v katerem se bosta spopadla glavna protagonista prvih dveh filmov – Daniel (Patrick Schwarzenegger) in Max Fist (Joe Manganiello).
 • Smrtni sovražnik Film je ob glavnemu igralcu Joeju Manganiellu pomagal producirati tudi zvezdnik trilogije Gospodar prstanov Elijah Wood.
 • Po prvotnih načrtih bi moral Maxa Fista igrati oskarjevec Nicolas Cage.
 • Joe Manganiello je debitiral na velikih platnih z vlogo Flasha Thompsona v filmu Spider-Man (2002), resničen preboj pa mu je uspel z vlogo Alcida Herveauxa v petih sezonah priljubljene HBO-jeve serije Prava kri (2010 - 2014).
  Smrtni sovražnik
  Igralca, ki je od leta 2015 poročen z zvezdnico humoristične serije Sodobna družina Sofio Vergaro, smo si lahko med drugim ogledali še v filmih Vroči Mike (2012), Sabotaža (2014) in Vroči Mike XXL (2015).
TV-priporočila: poletne mladinske pustolovščine Trendi Mladost in poletna filmska norost

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Lov na pošasti Trendi Lov na pošasti (Monster Hunter) Igra groze Trendi Igra groze (Come Play) Čudežna ženska 1984 Trendi Čudežna ženska 1984 (Wonder Woman 1984)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin