SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Predpekel (Limbo)

Predpekel | Limbo © 2020 Universal Studios. All Rights Reserved. | Foto:
Limbo © 2020 Universal Studios. All Rights Reserved.
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Hvaljena britanska komična drama spremlja štiri begunce, ki bivajo na oddaljenem škotskem otoku in tam obiskujejo tečaje kulturne ozaveščenosti, medtem ko čakajo na obravnavo svojih prošenj za azil.

Velika Britanija │ 2020 │ 100 min. │ Komična drama

R: Ben Sharrock I: Amir El-Masry, Vikash Bhai, Ola Orebiyi, Kwabena Ansah

IMDb: 7,2/10 │ Rotten Tomatoes: 92 % │ Uporabniki Googla: 84 %

Na izmišljenem oddaljenem škotskem otoku skupina novih priseljencev čaka, ali jim bodo odobrili prošnje za azil. Med njimi je tudi mlad sirski glasbenik Omar. Ta je zbežal pred vojno vihro brez vsega, bremeni ga samo teža dedkovega glasbila ouda, ki ga je prinesel s seboj iz domovine.

1 / 11
2 / 11
3 / 11
4 / 11
5 / 11
6 / 11
7 / 11
8 / 11
9 / 11
10 / 11
11 / 11

"Film, ki je rojen v našem času, a mu je usojeno, da ga preživi, ​​si zasluži prestopiti prag od festivalskega srčka do ljubljenca občinstva." Carlos Aguilar, Los Angeles Times


"Na trgu, prenatrpanem s priseljenskimi zgodbami, je ta film nekaj posebnega." Wendy Ide, Screen International


"Film, ki je tako sladek kot žalosten, tako aktualen kot absurden – Predpekel je izkušnja, kjer se zdi, da se ne zgodi veliko, ampak kjer majhne stvari pomenijo vse." Alex Godfrey, Empire Magazine


Napovednik filma Predpekel:

Zanimivosti:

 • Obravnava kompleksnosti gibanja ljudi čez meje je dolgoletna strast režiserja in scenarista Bena Sharrocka.
  Predpekel | Foto:
  Ta je nekaj časa delal za nevladne organizacije v begunskih taboriščih na jugu Alžirije in živel v Damasku tik pred izbruhom sirske državljanske vojne. Tam je vzpostavil stike s prijatelji, katerih osebne zgodbe so navdihnile ta film.
 • Bena Sharrocka je v pogovorih z begunci presenetilo, da so se številni med njimi tolažili s humorjem, zato je v svoj scenarij namenoma vnesel veliko humorja.
 • Predpekel | Foto: Sharrock je napisal scenarij med bivanjem na skupini šestih škotskih otokov Uist. Pred tem še nikoli ni slišal za te kraje, zato je na Googlovih zemljevidih preveril, kako oddaljeni so.

  Pozneje je svojo izkušnjo opisal kot ustvarjalno osvobajajočo, edino težavo je predstavljalo pomanjkanje internetne povezave. To je sicer šele prvi celovečerec, ki so ga posneli na otočju Uist.
 • V odjavni špici filma piše, da med snemanjem ni bila poškodovana nobena žival ali kokoš.
 • Predpekel | Foto: Film so premierno prikazali septembra 2020 na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu. Sprva so ga nameravali premierno predvajati v Cannesu, a so 73. izdajo tega prestižnega evropskega filmskega festivala zaradi pandemije covid-19 odpovedali.
 • Film je bil nominiran za bafti za izjemen britanski film leta in izjemen prvenec britanskega režiserja, scenarista ali producenta (Ben Sharrock, Irune Gurtubai).
  Predpekel | Foto:
  Na filmskem festivalu v San Sebastianu je prejel nagrado mladinske žirije, na bruseljskem mednarodnem filmskem festivalu so mu podelili veliko nagrado žirije, z mednarodnega filmskega festivala v Kairu pa so ustvarjalci domov odnesli nagrado za najboljši film, nagrado FIPRESCI in nagrado Henryja Barakata za najboljši umetniški prispevek (Ben Sharrock).
Filmi za noč čarovnic Trendi Ob teh filmih se vam bo naježila koža

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Binti Trendi Binti Naše gospe Trendi Naše gospe (Our Ladies) Mali princ Fahim Trendi Mali princ Fahim (Fahim/Fahim, the Little Chess Prince) Nosim te s seboj Trendi Nosim te s seboj (Te Llevo Conmigo/I Carry You with Me)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin